Još tri pozitivna slučaja u Melburnu

Zaraženi su stigli sa tri čarter leta iz Abu Dabija, Los Anđelesa i Dohe, a u obavezni karantin bez mogućnosti treninga su stavljeni svi putnici s tih letova

3018 pregleda 0 komentar(a)
Italijan Simone Boleli ide na trening, Foto: AP
Italijan Simone Boleli ide na trening, Foto: AP

Još dvoje tenisera koji bi trebalo da igraju na prvom Grend slam turniru sezone Australijan Openu pozitivni su na koronavirus, čime je ukupan broj zaraženih narastao na sedam, objavile su u utorak lokalne sanitarne vlasti.

Australijan open bi trebalo da počne 8. februara.

Zaraženi su stigli sa tri čarter leta iz Abu Dabija, Los Anđelesa i Dohe, a u obavezni karantin bez mogućnosti treninga su stavljeni svi putnici s tih letova.

Preostali igrači mogu se pripremati za turnir pet sati dnevno i trenirati na za to predviđenim terenima u Melburnu, a ostatak vremena moraju da provedu u hotelskim sobama.

Igrači su ogorčeni, a premijer države Viktorija, Danijel Endrjuz, rekao je da teniseri neće dobiti poseban tretman u strogim mjerama u borbi protiv koronavirusa.

"Znam da se puno razgovaralo o pravilima. Ali pravila se moraju pridržavati svi i igrači su o tome bili obaviješteni prije nego što su došli u Australiju. Neće biti posebnog tretmana jer virus ne tretira ni igrače drugačije", uporan je bio premijer.

Bonus video: