Marej definitivno odustao od nastupa u Melburnu

Marej je sada u u izolaciji, a u Australiju bi mogao da dođe tek poslije negativnog testa na koronavirus nakon čega bi morao u obavezni 14-dnevni karantin, uoči turnira koji počinje 8. februara

5026 pregleda 1 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Endi Marej objavio je da će propustiti Australijan open nakon što nije mogao da se dogovori s Australijskim teniskim savezom o karantinu tokom koje bi mogao da trenira poslije pozitivnog testa na koronavirus.

Marej je trebalo da otputuju u Australiju prošle sedmice, ali mu to nije bilo dopušteno jer je na testiranju bio pozitivan na koronavirus.

On se nadao da će moći da doputuje i igra na prvom Grend slem turniru sezone kada se oporavi od koronavirusa, odnosno kada na testiranju bude negativan.

Marej je sada u u izolaciji, a u Australiju bi mogao da dođe tek poslije negativnog testa na koronavirus nakon čega bi morao u obavezni 14-dnevni karantin, uoči turnira koji počinje 8. februara.

Prema tome, vremena nema...

"Bili smo u stalnim razgovorima s Australijskim teniskim savezom kako bismo pronašli rješenje koje bi mi omogućilo neku vrstu radnog karantina, ali nismo uspjeli. Zahvalan sam svima na uloženim naporima. Razočaran sam što neću igrati u Australiji. To su zemlja i turnir koje volim", rekao je Marej.

Australijan open će početi tri sedmice kasnije nego što je planirano zbog pandemije koronavirusa. Igrači i članovi njihovih timova doputovali su prošli vikend u Australiju i svi su morali da budu negativni na testiranju na koronavirus po ulasku u avion.

Nakon dolaska u Australiju obavezno moraju da prođu 14-dnevni karantin, a prema pravilima australijske vlade, igrači svaki dan mogu izaći iz svojih soba po pet sati.

Međutim, 72 igrača je u strogom karantinu bez mogućnosti izlaska iz sobe nakon što su na putu do Australije bili u kontaktu sa zaraženim osobama u avionu.

Bonus video: