Đoković i Nadal novu sezonu otvaraju 2. februara u ATP kupu

ATP kup je pokrenut prošle godine i u njemu su nastupila 24 reprezentacije, ali će ove godine na učestvovati 12 selekcija zbog pandemije koronavirusa

3014 pregleda 0 komentar(a)
Nadal i Đoković prošle godine na ATP kupu, Foto: REUTERS
Nadal i Đoković prošle godine na ATP kupu, Foto: REUTERS

Prvi i drugi teniseri svijeta Novak Đoković i Rafael Nadal počeće novu sezonu 2. februara kada budu predvodili Srbiju i Španiju na ATP kupu koji prethodi Australijan openu.

ATP kup je pokrenut prošle godine i u njemu su nastupila 24 reprezentacije, ali će ove godine na učestvovati 12 selekcija zbog pandemije koronavirusa.

U grupi A su Srbija, Kanada i Njemačka, grupu B čine Španija, Australija i Grčka, u grupi C igraće Austrija, Italija i Francuska, a u grupi D Rusija, Argentina i Japan.

Na ATP kupu u Melburn parku igraće i svjetski broj tri Austrijanac Dominik Tiem i četvrti igrač svijeta Rus Danil Medvedev.

Branilac naslova Srbija krenuće u obranu naslova protiv Kanade u Rod Lejver areni u dnevnom terminu.

Austrija na čelu sa Timom, koji je izgubio od Đokovića u prošlogodišnjem finalu Australijan opena, prvo igra protiv Italije, a onda joj je suparnik Francuska.

Nadal će na početku predvoditi Španiju protiv domaćina Australije, a rival Rusije će biti Argentina.

Za razliku od prošle godine kada su tri grada imala ulogu domaćina (Brizbejn, Pert i idnej), ove godine zbog pandemije koronavirusa ATP kup se igra u Melburnu koji je od 8. do 21. februara domaćin prvog Grend slem turnira sezone.

Početak ovogodišnjeg izdanja je pomaknut za dan kako bi se omogućilo više vremena za trening za 72 tenisera koji su u karantinu nakon što su neki putnici s tri čarter leta kojima su stigli u Australiji bili pozitivni na koronavirus.

Rusija je jedina reprezentacija koja ima dvojicu igrača iz prvih deset na ATP listi - Medvedeva i Andreja Rubljeva.

Plasman u polufinale, 5. februara, osiguraće prvoplasirane reprezentacije iz četiri grupe. Finale je na rasporedu u subotu, 6. februara.

Bonus video: