Kao nekad: Publika na tribinama na početku teniske sezone

Teniseri se iz Adelajda sele u Melburn, gdje će od 2. februara igrati na ATP kupu

2749 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Sve je bilo kao nekad - publika na tribinama, teniseri na terenu.

Bar na trenutak se vrijeme vratilo unazad na egzibicionom turniru u Adelajdu, na kome su učestvovali Novak Đoković, Serena Vilijams, Dominik Tim, Janik Siner, Naomi Osaka...

U Adelajdu su drugačije mjere borbe protiv koronavirusa nego u Melburnu, gdje će se igrati Australijan open, koji počinje 8. februara, pa su navijači mogli da prisustvuju događaju.

Prije nastupa učesnici su morali da prođu 14-dnevni karantin, s tim da su imali dozvolu da idu na treninge.

"Nedostajala nam je 'sloboda', slobodan prostor", kazao je Đoković, koji je zbog žuljeva na dlanu desne ruke propustio početak meča sa Sinerom, pa ga je zamijenio Filip Krajinović, ali se osmostruki šampion Australijan opena vratio na teren za drugi set na veliko oduševljenje publike.

"Žao mi je što nisam od početka bio na terenu, ali morao sam na tretman kod fizioterapeuta. Želio sam da igram, želio sam da izađem na teren... Kada sam vidio navijače, emocije su bile toliko jake da sam morao da zaigram", rekao je Đoković nakon meča.

Teniseri se iz Adelajda sele u Melburn, gdje će od 2. februara igrati na ATP kupu.

Organizatori Australijan opena su saopštili da će 35 odsto kapaciteta tribina moći da bude popunjeno na prvom Grend slemu, a da se nadaju da bi popunjenost mogla da bude i 50 odsto.

Bonus video: