Nadal: Mogu da osvojim Australijan open

Prvi grend slem u sezoni počinje osmog februara

3432 pregleda 5 komentar(a)
Nadal, Foto: Reuters
Nadal, Foto: Reuters

Španski teniser, Rafael Nadal poručio je da može da osvoji Australijan open.

Prvi grend slem u sezoni počinje osmog februara, a titulu brani Novak Đoković. Nadal je samo jednom slavio u Melburnu - 2009. godine.

“Nadam se da sam spreman da ponovo pobijedim. Osvojio sam trofej ovdje 2009. i nakon toga pokušavao mnogo puta. Još uvijek imam tu strast prema tenisu, uživam", kazao je Španac.

On je stigao u Melburn nakon dvonedjeljnog karantina u Adelejdu.

“Iz Melburna, gdje smo stigli kasno sinoć, želimo da se zahvalimo narodu Adelejda i Južne Australije. Hvala i Teniskom savezu Australije na sjajnoj egzibiciji juče i ljudima koji su došli da gledaju. Bilo je sjajno igrati pred publikom, zabavljati se, uživati. Veliko hvala i nadam se da se vidimo sljedeće godine”, poručio je Nadal i nastavio:

“Bila je ovo teška godina za sve nas. Nas u Španiji je dosta pogodila. Još uvijek smo u teškoj situaciji i mislim da Australija radi vrlo dobro, čestitam ovoj zemlji na kontroli pandemije. Posljednje dvije nedjelje bile su dobre, čak i u karantinu, ali to su stvari koje moramo da prihvatimo, da radimo, tako da hvala i Teniskom savezu Australije. Nevjerovatno je igrati u Adelejdu pred svim ovim ljudima”, rekao je Nadal.

Bonus video: