Đoković: Planiram da idem na Olimpijske igre

Đoković je u Australiji, gdje se priprema za početak sezone

7124 pregleda 3 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković kazao je da planira odlazak na Olimpijske igre, koje bi ovog ljeta trebalo da se održe u Tokiju.

"Nadam se da će se Olimpijske igre odigrati i lično planiram da idem u Japan. Tamo će biti mnogo ljudi, biće to više od teniskog turnira. Nije na meni da govorim o tome šta bi trebalo da se uradi i kako će se uraditi. Nadam se da ću imati priliku da učestvujem na Igrama jer je to najstariji i najtradicionalniji sportski događaj u istoriji. To je najveća čast, predstavljati zemlju na OI. Oduvek sam se lijepo provodio, bio sam već tri puta i radujem se četvrtom“, poručio je Đoković.

On nema zlatnu medalju sa Olimpijskih igara - 2008. u Pekingu je osvojio bronzu, četiri godine kasnije u Londonu je završio četvrti, dok je na startu Olimpijskih igara u Riju 2016. godine eliminisan od Huana Martina del Potra.

Đoković je u Australiji, gdje se priprema za početak sezone. Ističe da mu je prethodne godine najviše nedostajala publika na tribinama.

"Poslije 15 godina karijere, to je jedan od najvećih pokretača koje imam – da igram pred publikom, da se hranim tom energijom, da razmjenjujem strast. Nije lako igrati kada nema ljudi na tribinama, jako je čudno. Naravno, bolje je da ima takmičenja nego da nema, ali jeste čudno“, rekao je Đoković.

Bonus video: