Đoković: Budućnost tenisa je u dobrim rukama

On je kazao da je dobro za sport da se pojavljuju mladi teniseri

10606 pregleda 0 komentar(a)
Đoković, Foto: REUTERS
Đoković, Foto: REUTERS

Najbolji teniser planete, Novak Đoković uoči nastupa na Australijan openu razgovarao je sa novinarima i otkrio im ko bi, poslije Dominika Tima, od mlađh tenisera mogao do titule na nekom grend slemu.

Tim je u avgustu osvojio US open.

„Nekoliko ih je veoma blizu, imaju ogroman potencijal. Jedan od njih je Cicipas, tu su Zverev, Šapovalov. Naravno, Dominik je tu, Beretini takođe... Budućnost tenisa je u dobrim rukama. Znam šta znači probijati se u muškom tenisu, to je kao da se penjete na Mont Everest. Kada u tome uspijete, počinje nova faza vaše karijere. Siguran sam da imaju kvaliteta, motivisani su. Rafa, Rodžer i ja ćemo se, ipak, potruditi da se do ne dogodi u narednih 10 godina“, kazao je Đoković.

On je kazao da je dobro za sport da se pojavljuju mladi teniseri.

"Dugo smo čekali novog grend slem šampiona, pošto je nas nekoliko imalo sreću da dominira prethodnih 15 godina. Dobro je za sport da neki novi igrači osvajaju grend slemove. Imamo dosta uspješnih mladih momaka koji pokazuju hrabrost i odvažnost, koji su spremni da se suoče sa velikim izazovom na velikim terenima, pogotovo sa nama trojicom“, rekao je Đoković.

Australijan open počinje u ponedjeljak, a Đoković brani titulu.

Bonus video: