Nadal ruši sve pred sobom, nemoćan i Dimitrov, u finalu protiv Nišikorija

Prvi teniser svijeta je ostvario 67. pobjedu u Monte Karlu, gdje je osvojio već deset trofeja.
84 pregleda 0 komentar(a)
Rafael Nadal, Monte Karlo, Foto: Reuters
Rafael Nadal, Monte Karlo, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.04.2018. 16:01h

Rafael Nadal u Monte Karlu iz dana u dan ove sedmice pokazuje zašto mu prija i mjesto i podloga - španski teniser je u polufinalu Mastersa lako pobijedio Bugarina Grigora Dimitrova sa 6:4, 6:1, za sat i 36 minuta igre, i izborio 12. finala na ovom turniru.

Prvi teniser svijeta je ostvario 67. pobjedu u Monte Karlu, gdje je osvojio već deset trofeja. Šesti put stiže do meča za titulu u Monte Karlu bez izgubljenog seta.

Takođe, Nadal je oborio lični rekord po broju uzastopno osvojenih setova na šljaci - nakon poraza u prvom kolu prošlogodišnjeg Rolan Garosa, do današnjeg polufinala u Monte Karlu, osvojio je 34 uzastopna seta na šljaci i oborio prethodni rekord od 32, koji je ostvario nakon polufinala Madrida 2010. godine do polufinala Monte Karla 2011...

Što se današnjeg meča tiče, Nadal je prvi set dobio sa dva brejka, dok je Dimitrov jednom oduzeo servis protivniku.

U drugom setu dileme nije bilo, sa dva uzastopna brejka, "kralj šljake" je poveo 5:0 i ostalo je samo da meč privede kraju...

Nadal će u nedjeljnom finalu igrati protiv Japanca Keija Nišikorija, koji je u drugom polufinalu porazio Njemca Aleksandra Zvereva sa 3:6, 6:3, 6:4.

Meč Nišikorija i Zvereva, 36. i četvrtog tenisera svijeta, trajao je dva sata i 13 minuta.

Japancu će to biti prvo finale na masters turnirima još od Montreala 2016. godine, dok će se Nadal boriti za svoju rekordnu 31. masters titulu.

To će biti 12. međusobni duel Nišikorija i Nadala, a Španac je do sada upisao devet pobjeda.

Ako osvoji titulu u Monte Karlu, Nadal će zadržati prvo mjesto na ATP listi.

Bonus video: