Počeo AO: Kerber eliminisana, Osaka i Serena lako do druge runde, prva grend slem pobjeda Venus Vilijams od 2019. godine

Takmičenje u prvom kolu završila je Tamara Zidanšek koja je izgubila od Kazahstanke Zarine Dijas sa 6:2, 7:5

1778 pregleda 0 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Serena Vilijams, Foto: Reuters

Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je noćas pobijedila Njemicu Lauru Zigemund sa ubjedljivih 6:1, 6:1.

Vilijams je izgubila prvi gem na meču, ali je potom osvojila narednih deset za ubjedljivu pobjedu posle manje od sat vremena igre.

Nekada najbolja teniserka svijeta je odigrala sjajan meč, izgubila je samo devet poena na svoj servis i upisala 16 direktnih poena.

Ona će u narednom kolu igrati protiv srpske teniserke Nine Stojanović, koja je na startu Australijan opena bila bolja od Rumunke Irine Begu u dva seta.

Iznenađenje u prvom kolu napravila je američka teniserka Bernarda Pera, 63. igračica svijeta, koja je 6:0, 6:4 bila bolja od Njemice Anđelik Kerber. Pera će u drugom kolu igrati protiv Kazahstanke Zarine Dijas.

Plasman u drugo kolo obezbijedila je i šampionka Rolan Garosa, Poljakinja Iga Svjontek. Ona je sa 6:1, 6:3 slavila protiv Holanđanke Aranče Rus, a protivnica u narednom kolu biće joj Italijanka Kamila Đorđi.

Trostruka grend slem šampionka, japanska teniserka Naomi Osaka lako se plasirala u drugo kolo pošto je pobijedila Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu sa 6:1, 6:2.

Treća teniserka svijeta je na žrijebu dobila potencijalno tešku protivnicu na startu, 39. teniserku na WTA listi koja je tri puta u poslednje četiri godine stizala do četvrtfinala Australijan opena, ali nije imala problema.

Japanki je bilo potrebno samo 68 minuta da stigne do pobjede na "Rod Lejver Areni" i da zakaže meč s Francuskinjom Karolin Garsijom, koja je u prvom kolu slavila protiv Slovenke Polone Hercog sa 7:6, 6:3.

Takmičenje u prvom kolu završila je još jedna Slovenka, Tamara Zidanšek koja je izgubila od Kazahstanke Zarine Dijas sa 6:2, 7:5.

Prvu prepreku je preskočila i Amerikanka Venus Vilijsms koja je stigla do prve grend slem pobjede od 2019. godine.

Vilijams je u svom 88. grend slem meču slavila protiv Belgijanke Kirsten Flipkens sa 7:5, 6:2.

Kanadska teniserka Bjanka Andresku plasirala se danas u drugo kolo -ona je pobijedila 138. teniserku svijeta Mihaelu Buzarnesku iz Rumunije posle tri seta, 6:2, 4:6, 6:3. Osma teniserka svijeta pobedila je posle nešto više od dva sata, tri puta je oduzela servis protivnici, koja je napravila jedan brejk. Andresku nije igrala 15 mjeseci pošto se oporavljala od povrede. Ona je u oktobru 2019. godine pokidala meniskus u lijevom koljenu, nedugo pošto je u finalu Ju Es opena pobijedila Amerikanku Serenu Vilijams za svoju prvu grend slem titulu. Ona će u drugom kolu igrati protiv Sje Su Vej sa Tajvana, koja je pobijedila Bugarku Cvetanu Pironkovu sa 7:5, 6:2. U drugom kolu je i Ruskinja Anastasija Potapova, pobjedom protiv Amerikanke Alison Riske sa 6:2, 6:1. Ona će igrati protiv Timee Baboš iz Mađarske, koja je bila bolja od Belgijanke Isalin Bonaventure 7:6, 6:4.

Bonus video: