Đoković kreće u odbranu titule

Čast da na „Rod Lejver areni” sjutra odigra pretposljednji meč dana ima jedina naša učesnica, Danka Kovinić, čija će suparnica biti prva igračica svijeta, Ešli Barti

2526 pregleda 3 komentar(a)
Đoković sa osvojenim peharom pršle godine (arhiva), Foto: Reuters
Đoković sa osvojenim peharom pršle godine (arhiva), Foto: Reuters

Australian open počeo je večeras, sat nakon ponoći, a oko 10.30 časova po našem vremenu u posljednjem, petom meču dana na „Rod Lejver areni”, u odbranu titule će krenuti Novak Đoković. Njegov rival na startu je Francuz Žeremi Šardi, kojeg je srpski tensier dobio u svih 13 dosadašnjih duela i to bez izgubljenog seta.

Crnogorska predstavnica na prvom grend slemu u sezoni, Danka Kovinić, igraće sjutra pretposljednji, četvrti meč na „Rod Lejver areni”, protiv prve teniserke svijeta Ešli Barti, koja će pokušati da postane prvi šampion iz Australije u Melburnu nakon 43 godine i titule Kris O’Nil iz 1978. Na tribinama, međutim, neće biti čovjeka po kojem se zove najveći stadion u Melburn parku.

- Odlučio sam da ostanem kod kuće ove godine i tužan sam što ću propustiti Australian open. Radujem se što će, ipak, biti tenisa i što će se igrati u mojoj kući, „Rod Lejver areni”, a ja ću imati virtuelno mjesto u prvom redu. Sve najbolje onima koji se takmiče i Teniskoj federaciji Australije, koja je omogućila da se turnir održi - napisao je na svom Tviter nalogu Rod Lejver, 82-godišnja ikona svjetskog tensia, koji je osvojio 11 grend slem titula, a tri od njih baš na Ozi openu.

Australijan open
foto: Graphic News

Uporedo sa Đokovićevim mečom, jutros bi na „Margaret Kort areni” trebalo da počne i duel Kanađanina Denisa Šapovalova i Italijana Janika Zinera.

Italijanski 19-godišnjak je u sjajnoj formi, jer je pred početak prvog grend slema sezone vezao dvije ATP titule i ponovio uspjehe Đokovića i Rafaela Nadala, jedinih igrača kojima je to uspjelo u tom dobu.

- Ponosan sam na uspjehe, jer nije lako vezati dvije titule. Bilo je teško, naročito polufinale s Karenom Hačanovim, koje se igralo preko tri sata.

Osjećam umor, a već me čeka sjajan igrač, biće interesantno - naglasio je Ziner.

Osim njega, teniski svijet zadivio je i Rus Danil Medvedev, koji je sa Rusijom osvojio ATP kup i postao tek 13. igrač sa 10 uzastopnih pobeda nad igračima iz Top 10 sa ATP liste. On je u Australiju došao u najboljoj formi, a nalazi se u donjem dijelu kostura, u kojem je nosilac Španac Rafael Nadal. Osvajač 20 grend slem titula nije zadovoljan formom na početku Ozi opena.

- Osjećao sam se sjajno, sve do prvog meča u Adelejdu, kada sam osjetio bol u leđima. Problem mi pravi lakša povreda mišića i smeta mi kada serviram.

Nadam se da ću riješiti taj problem - istakao je Nadal, čiji je rival na startu srpski teniser Laslo Đere, koji ima sličan problem sa povredom leđa.

Bonus video: