Lako, ubjedljivo, savršeno: Đoković u drugom kolu Australijan opena

Đoković - Šardi 6:3, 6:1, 6:2

17071 pregleda 223 reakcija 16 komentar(a)
Đoković na današnjem meču, Foto: Reuters
Đoković na današnjem meču, Foto: Reuters

Novak Đoković silovito je krenuo u odbranu titule u Melburnu - najbolji teniser svijeta danas je u prvom kolu Australijan opena savladao Žeremija Šardija - 3:0 (6:3, 6:1, 6:2).

Lako, ubjedljivo, savršeno - tako bi se mogla opisati igra Đokovića na "Rod Lejver areni". Branilac titule je bio prilično siguran na svom servisu, rivalu nije dopustio nijednu brejk šansu i slavio nakon 93 minuta igre.

Od samog starta meča Đoković je uspostavio kontrolu, u prvom gemu napravio brejk, konstantno prijetio na servis rivala, potom u devetom gemu još jednom "brejknuo" Šardija i posle 33 minuta igre poveo 1:0.

Drugi set bio je kraći od prvog (21 minut). Đoković je ponovo dva puta oduzeo servis Francuzu, a ostaće zapisano da je u tom dijelu meča izgubio samo poen na svom servisu.

Dobre navike ne treba mijenjati, pa je i na startu trećeg seta Đoković napravio brejk. Prednost je održavao do kraja i sjajnom igrom poslao rivalima poruku da je u Melburn došao sa jednim ciljem - da osvoji 18. grend slem titulu.

Đoković će u narednom kolu igrati protiv Frensisa Tijafoa, koji je pobijedio Italijana Stefana Travalju - 7:6, 6:2, 6:2.

Bonus video: