Vilander: Đoković pokušava da bude glas ‘malog čovjeka’

Đoković se danas plasirao u treće kolo Australijan opena

3413 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bivši švedski teniser, Mats Vilander kazao je da je dobro da postoji neko poput Novaka Đokovića, ko se bori za rešavanje problema sa kojima se suočavaju teniseri.

"Mislim da Novak radi nešto poput onoga što je Artur Eš radio sedamdesetih godina. Pokrenuo je ATP i Džimi Konors nije bio srećan zbog toga. Pred kraj osamdesetih prešli samo sa Gran pri turneje na ATP turneju, a teniseri su zaradili duplo više novca od nagrada 1990. godine nego godinu dana ranije", rekao je Vilander.

Potom je nastavio izlaganje.

"Novak pokušava da bude glas ‘malog čovjeka’. Svaka mu čast jer zna da će ljudi imati mišljenje o tome šta priča, jer je svjetski broj jedan. Ali neko mora biti glas ‘malog čovjeka’. Vjerujem da Novak radi sjajnu stvar i da priča za ‘male ljude’ i igrače kojima je potrebno više novca", kazao je Vilander na "Eurosportu".

Vilander je govorio i o odnosu Đokovića i Nika Kirjosa.

"Mislim da Novak pokušava da okonča to, jer mislim da ne uživa u tome. S druge strane, vidi se da Nik poprilično uživa u tome. Mislim da i pripada drugačijoj generaciji i da su društvene mreže veliki dio toga. Tako da izgleda da Nik uživa u tome, a Novak želi da završi sa tim", zaključio je Vilander.

Đoković se danas plasirao u treće kolo Australijan opena, pošto je sa 3:1 savladao Frensisa Tijafoa.

Bonus video: