Prošlogodišnja šampionka eliminisana sa AO, Barti prošla dalje, kraj za Olgu Danilović

Kaja Kanepi bolja od Sofije Kenin - 6:3, 6:2

2868 pregleda 0 komentar(a)
Barti, Foto: Reuters
Barti, Foto: Reuters

Prošlogodišnja šampionka Australijan opena, Sofija Kenin poražena je jutros u drugom kolu od Kaje Kanepi 6:3, 6:2 i završila učešće u Melburnu.

Kenin nije iskoristila nijednu od sedam brejk lopti, dok je sa druge strane Kanepi napravila tri brejka iz takođe sedam prilika.

Kanepi je bila superiorna i plasirala se u treće kolo, što joj je najbolji rezultat u Melburnu.U narednom kolu igraće sa Donom Vekić, koja je savladala Nadiju Podorosku sa 6:2, 6:2.

Prva teniserka svijeta, Ešli Barti plasirala se u treće kolo Australijan opena, nakon što je jutros eliminisala Dariju Gavrilovu - 2:0 (6:1, 7:6).

Meč je trajao sat i 34 minuta, a Barti je do pobjede došla teže nego što rezultat pokazuje.

Barti je prvi set riješila bez komplikacija, ali je u drugom bilo više uzbuđenja. Vodila je Barti 5:2 u drugom setu, ali je odjednom počela da griješi, pa je set otišao u taj-brejk.

U taj-brejku je Gavrilova imala dvije set lopte - nije ih realizovala, pa je Barti zakazala duel u narednom kolu sa Jekaterinom Aleksandrovom, koja je savladala Barboru Krejčikovu sa 6:4, 7:6.

U duelu dvije polufinalistkinje iz 2019. godine Karolina Pliškova pobijedila je Danijel Kolins sa 7:5, 6:2. Pliškova će u narednoj rundi igrati sa zemljakinjom i imenjakinjom Muhovom, koja je bila bolja od Mone Bartel iz Njemačke 6:4, 6:1.

Belinda Benčić je nakon tri seta eliminisala Svetlanu Kuznjevovu - 7:5, 2:6, 6:4, a srpska teniserka Olga Danilović izgubila od 57. teniserke svijeta Šelbi Rodžers iz SAD sa 2:0 u setovima (6:2, 6:3), za sat i 13 minuta igre.

Protivnica Rodžersovoj u narednoj rundi biće Anet Kontaveit iz Estonije, koja je 21 nosilac.

Bonus video: