Medvedev "otjerao" trenera s tribina, pa srušio Krajinovića u petom setu

U osminu finala prošli i Stefanos Cicipas, Anderj Rubljov, Mateo Beretini...

7179 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Danil Medvedev, prvi favorit bukmejkera za osvajanje Australijan opena nakon povrede Novaka Đokovića, morao je da igra peti set da bi se plasirao u osminu finala.

Ruski teniser je savladao Srbina Filipa Krajinovića nakon tri sata i šest minuta borbe - 6:3, 6:3, 4:6, 3:6, 6:0 i zakazao duel sa Amerikancem Makenzi Mekdonaldom u narednoj rundi.

Rus je u prva dva seta napravio tri brejka i za nešto više od sat vremena, poveo 2:0 u setovima i činilo se da ide ka sigurnoj pobjedi. Krajinović je, međutim, podigao nivo igre, uzvratio sa tri brejka u naredna dva seta i izborio peti set. U odlučujućem setu Medvedev je bio nemilosrdan - nije prepustio srpskom teniseru nijedan gem i riješio je set za samo 25 minuta.

Neki zamimljivi detalji obilježili su ovaj meč. Tako se Danil Medvedev izvikao na svog trenera u 4. setu, natjeravši ga da pokupi stvari i napusti tribine.

"Rekao je prije odlaska da je siguran da ću pobijediti i da ide, kako bih ja bio mirniji na terenu. Neću reći više od toga, jer je to bila dobra odluka i srećom, pobijedio sam", rekao je Medvedev.

Krajinović je u pauzi između dva seta tražio od sudije da ode u toalet, a kada se vrati dobio je opomenu jer nije nosio masku.

Po završetku duela, Krajinović je dobio pitanje o Novaku Đokoviću i njegovoj povredi.

"Pitaš me o Novaku? Kakve to veze ima sa mojim mečom i pet setova koje sam igrao? Kako si povezao ta dva meča?", uzvratio je Krajinović novinaru. U osminu finala prošli su i Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov, Mateo Beretini i Kasper Rud.

Cicipasu je bilo dovoljno nešto više od sat i po da se obračuna sa Šveđaninom Imerom (6:4, 6:1, 6:1), Rubljov se samo u prvom setu mučio protiv iskusnog Španca Felisijana Lopesa (7:5, 6:2, 6:3), dok je Beretini uz probleme sa povredom i u tri taj-brejka eliminisao Rusa Karena Hačanova.

U ženskoj konkurenciji, ispala je šesta nositeljka, Čehinja Karolina Pliškova, koja je izgubila drugi set od zemljakinje Muhove iako je vodila 5:0! Na kraju - 7:5, 7:5.

Prvi reket svijeta, Australijanka Ešli Barti lako je slavila protiv Ruskinje Aleksandrove (6:2, 6:4), a u osminu finala su prošli i Dona Vekić, Elena Svitolina...

Bonus video: