Đoković: Da nije grend slem ne bih igrao, ne razmišljam o Zverevu već o oporavku

Đokovića u narednom kolu čeka meč sa Aleksandrom Zverevim

8354 pregleda 13 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Novak Đoković je nakon pobjede nad Milošem Raonićem kazao da ne bi izlazio na teren da nije riječ o Australijan openu i grend slemu.

Srpski teniser se plasirao u četvrtfinale, 12. pobjedom u međusobnim duelima sa Raonićem 3:1 (7:6, 4:6, 6:1, 6:4), a u intervjuu poslije meča kazao da nije zaliječio povredu, koju je dobio u prethodnom duelu sa Tejlorom Fricom.

"Osjećao sam se dovoljno dobro da se takmičim. Da nisam bio spreman da igram i da nisam osjećao da imam šansu da pobijedim ne bih igrao. Nije idealno, ali osjećam se bolje. Nisam imao prave pripreme za meč, nisam trenirao kako treba. Ovo je, ipak, grend slem, ne odustaje se tako lako, ali da je bilo neki drugi turnir vjerovatno ne bih igrao", kazao je Đoković.

Đokovića u narednom kolu čeka meč sa Aleksandrom Zverevim.

"U mojoj glavi je sada samo da se oporavim, ne razmišljam ni o treningu, ni o meču. Uzimam tablete za bolove već 48 sati, vidjećemo kako će da se odvija situacija... Kada igraš, onda i ne razmišljaš o nekim posljedicama, ja sam agresivan igrač, volim da proklizavam, a to nije preporučljivo u ovom stanju. Dakle, moj cilj je da se u narednih 48 sati oporavim koliko mogu i da budem spreman za naredni meč", rekao je Đoković.

Na pitanje šta mu je bilo najteže u duelu sa Raonićem, odgovorio je:

"Najteži dio moje igre od povrede sa Fricom je bio ritern. Zato sam bio zabrinut, jer sam igrao sa jednim od najboljih servera na svijetu. Međutim, bilo je u redu, pronalazio sam neke dobre udarce, a bio sam čvrst u odlučujućim trenucima", kazao je Đoković.

Bonus video: