Đoković: Kad imaš magične ruke fizija i medicinskog tima to su velike stvari, pomogli su mi da se vratim

Đoković danas eliminisao Zvereva i plasirao se u polufinale Australijan opena

7037 pregleda 25 reakcija 9 komentar(a)
Đoković na današnjem meču, Foto: Reuters
Đoković na današnjem meču, Foto: Reuters

Prvi teniser svijeta Novak Đoković rekao je da je zadovoljan plasmanom u polufinale Australijan opena, ali i da ne bi bilo nezasluženo i da je današnji četvrtfinalni meč dobio Aleksandar Zverev.

"Pod ovakvim oklonostima i uslovima sporo sam ušao u meč, trebalo mi je više vremena da se zagrijem za početak. Imao sam sreće da napravim brejk i da ode u 10 gemova, bilo je blizu u završnici. Poslije toga sam se bolje kretao, ekstremno dobro servirao u drugom setu i mislim da sam napravio više as udaraca od njega, što je pravo čudo s obzirom na njegov način igre", rekao je Đoković posle meča.

Đoković se plasirao u polufinale Australijan opena pošto je pobijedio Zvereva sa 6:7, 6:2, 6:4, 7:6.

Zverev je u trećem i četvrtom setu imao brejk lopte koje nije uspio da iskoristi, a Đoković je rekao da njemački teniser nije imao sreće.

"U poslednjim poenima bili smo izjednačeni, bilo je toliko pritiska. Emotivan sam, poslije velike borbe sam preživio. Saši sve čestitke, nije imao sreće večeras. Loše sam ušao u treći set, rano sam izgubio svoj servis, pa u četvrtom isto. Vratio sam koncentraciju, da sve krene u pozitivnom pravcu. I da je on pobijedio ne bi bilo nezasluženo kako se kretao, ovo je bio veliki izazov za obojicu", naveo je prvi igrač svijeta.

Đoković je u trećem kolu imao problema sa povredom stomačnog mišića, a danas je pohvalio svog fizioterapeuta i medicinski tim.

"Nisam se mučio. Tokom karijere sam se nekoliko puta povlačio, dešavaju se povrede, ali kad imaš magične ruke fizija i medicinskog tima, ovdje su izuzetni fizioterapeuti, pomogli su mi da se izvučem. To su velike stvari, oni te vrate, a tu su i treninzi i rad izvan terena", dodao je.

Đoković se deveti put plasirao u polufinale Australijan opena, čiji je rekorder sa osam titula. On će u 39. grend slem polufinalu igrati protiv ruskog tenisera Aslana Karaceva, koji je posle četiri seta pobijedio Grigora Dimitrova iz Bugarske.

"Nisam gledao kako igra do ovog turnira. Veoma je snažan fizički, odlično se kreće, izvlači tu snagu. Ima odličan bekhend, to je ruska škola tenisa sa snažnim bekhendom. Dobro servira i motivisan je. Dimitrov se povrijedio, mnogo je povreda ove godine, nadam se da će se sve vratiti na nivo na koji smo navikli. Nismo imali mnogo treninga i zbog svega toga dolazi do velikog broja povreda", naveo je Đoković.

"Ostala nas je nekolicina, Karacev je sljedeći protivnik nadam se dobrom meču", dodao je prvi teniser svijeta.

Bonus video: