Dozvoljen povratak navijača na teniske mečeve u Melburnu

Kako je saopšteno, svakog dana pa do kraja turnira mečevima može da prisustvuje 7.477 navijača, što je polovina kapaciteta "Rod Lejver Arene"

3614 pregleda 26 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ograničeni broj navijača prisustvovaće mečevima završnice Australijan opena u Melburnu, saopštili su danas organizatori prvog teniskog grend slem turnira u sezoni.

Posle petodnevnog lokdauna u Melburnu u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, australijske vlasti su ublažile mjere, pa je publici od četvrtka dozvoljen povratak na mečeve.

Kako je saopšteno, svakog dana pa do kraja turnira mečevima može da prisustvuje 7.477 navijača, što je polovina kapaciteta "Rod Lejver Arene".

Australijan open je prvo veliko takmičenje na kome je dozvoljeno prisustvo navijača. Na početku turnira svakodnevno je bilo dozvoljeno po 30.000 ljudi na tribinama Melburn parka, sve dok vlasti države Viktorija nisu uvele novo zatvaranje.

Zbog te odluke meč Novaka Đokovića i Tejlora Frica prošlog petka prekinut je na kratko, dok se nisu ispraznile tribine, pošto su svi morali da budu u svojim kućama do ponoći po lokalnom vremenu.

Đoković u četvrtak igra u polufinalu protiv Aslana Karaceva, a na programu su i oba polufinalna duela u konkurenciji teniserki Serena Vilijams-Naomi Osaka i Karolina Muhova-Dženifer Brejdi.

Bonus video: