U susret muškom finalu Australijan opena, Koreča: Imaćemo đavolski dobar meč

Novak Đoković i Danil Medvedev sjutra (9.30) igraju finale prvog grend slema

5410 pregleda 3 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters

Novak Đoković u nedjelju (9.30) protiv Danila Medvedeva igra deveto finale Australijan opena. Najbolji teniser svijeta brani titulu osvojenu prošle godine, ne zna za poraz u finalima Australijan opena, a protivnik je, u ovom trenutku, najteži mogući - Rus je neporažen u 2021. godini, a prošlu je završio trijumfom na ATP finalu u Londonu.

Nekadašnji teniser, Aleks Koreča očekuje težak meč i veliku borbu.

"Mislim da će "ubiti" jedan drugog! Očekujem veoma dug meč jer imaju slične stilove igre. Obojici će biti potrebni servis, obojica imaju nevjerovatne bekhende. Forhend – Novak pomjera ručni zglob za nijansu više od Danila. Mislim da su oni ogledala jedan drugog, imaju sjajne bekhend dijagonale i mogu da promjene ritam po paraleli, a i obojica su izuzetno takmičarski nastrojeni“, kaže Koreča za Eurosport.

Đoković će igrati za 18, Medvedev za prvi grend slem trofej.

„Medvedev je bio u boljoj formi pred turnir i nastavio je u tom ritmu. Biće ga izuzetno teško pobijediti – Novak će morati da bude na svom maksimumu i da ima jasan plan igre jer su obojica izvrsni defanzivci, obojica vole da napadaju, ali ne sve vrijeme. Obojica se oslanjaju na servis, pogotovo Danil, uprkos tome što se i Novak u tom aspektu mnogo popravio. Ne bih se iznenadio da meč traje tri i po-četiri sata, zapravo to očekujem. Ako obojica budu zdravi, imaćemo đavolski dobar meč. Možda blago naginjem Novaku, možda 55-45 u procentima“.

Đoković u međusobnim duelima protvi Medvedeva vodi 4-3.

Bonus video: