Ivanišević: Gledali ste Novakovo remek - djelo

Đoković je do finala odservirao 100 asova, u ranijim šampionskim sezonama do 70

9937 pregleda 25 reakcija 16 komentar(a)
Popularni Zec je za 30 odsto uanpriejdio servis prvog igrača svijeta, Foto: REUTERS
Popularni Zec je za 30 odsto uanpriejdio servis prvog igrača svijeta, Foto: REUTERS

Trener devetostrukog prvaka Australian opena Novaka Đokovića, Goran Ivanišević, nije krio oduševlejnje nakon što je nejgov teniser treći put uzastopno slavio na Ozi openu.

Đoković je u finalu nakon svega sat i 54 minuta dobio Rusa Danila Medvedeva.

"Nije bilo lako, jer treninzi su bili pakleni, rivali takođe. Ali Novak je šampion a oni vazda nađu put do pobjede. A pobjeda mu je bila važna nakon očajnog nastupa u finalu Rolan Garosa. Danas je Noavk odigrao savršen meč. Za njega trka ka trofejima i rekordima tek počinje i on je tako samouvjeren", kazao je Ivanišević.

Poslovično namršten, Ivanišević je nakon finala smijehom iznenadio i ikonu bijelog sporta Matsa Vilandera, vodećeg stručnog konsultanta na Eurosportu. Mats je apostrofirao Ivaniševićev rad statistikom, koja je pokazala da je Novak do ovog finala imao čak 30 odsto više asova u odnosu na ostale sezone kada je dolazio do finala i osvajao Ozi open.

"Rodžer, Rafa i Novak pomažu jedan drugome da postanu što je više bolji igrači. Oni se ne boje promejna kako bi unaprijedili igru. Tokom cijelog turnira Novak je fantastično servirao i prvi put u dužem vremenskom intervalu vidio sam da Medvedev ne zna šta da radi.

Osvrnuo se i na povredu Đokovića.

"Prošao je kroz pakao, ali neki igrači mogu da igraju kroz bol. Neki su ljekari insistirali da odustane ali je jako želio pobjedu. Zbog svega sam pod utoskom kako je uspio da ostane tako smiren i da u finalu uradi sve što smo zacrtali. Taktički savršeno, i to protiv Danila koji je do fianla bio najbolji igrač na turniru".

Ivanišević ne krije i da mu smetaju neopravdna kritike.

"Podnijeti kritike, naročito neopravdane je složeno. Što god Novak da kaže, njega kritikuju. Ako ne da sud o nečemu, svejedno će ga kritikovati. Zašto?" zapitao se Ivanišević.

Bonus video: