Đoković o vakcinaciji: Sačekaću, zavisi od regulacija i novih pravila ATP-a

"Svi smo u ovome zajedno, svi želimo da budemo slobodni, da ne nosimo maske i da se vratimo normalnim stvarima poput toga"

13902 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dan nakon osvojene titule na Australijan openu Novak Đoković je sa peharom u rukama prošetao Brajton plažom u Melburnu.

Novak je potom odgovarao na pitanja novinara, a jedno je bilo o koronavirusu i vakcinaciji.

Australijan open završen je uz teške trenutke za organizatore i domaćine, jer je juče na svečanoj ceremoniji izviždana Džejn Hrdlička, jedna od čelnica Teniskog saveza Australije.

Ona je u ceremonijalnom dijelu rekla da je “vakcinacija počela i da to daje nadu i optimizam za budućnost”, pohvalila je vlasti Viktorije za sve mjere koje su preduzete, zbog čega je izviždana.

To je i jedan od razloga zbog čega je Đokoviću postavljeno pitanje o vakcinaciji.

“Ima mnogo pomiješanih mišljenja i osjećanja oko svega što se događa danas u svijetu. Ljudi hoće da se vrate u normalu i normalno je da su malo frustrirani. Svi smo u ovome zajedno, svi želimo da budemo slobodni, da ne nosimo maske i da se vratimo normalnim stvarima poput toga. Ne izgleda da je kraj blizu, naročito kada je u Evropa u pitanju, ako govorimo o sportskim događajima sa publikom”, rekao je Đoković.

On je napomenuo da će vidjeti da li će primiti vakcinu, u zavisnosti od regulacija i novih pravila ATP-a.

“Ja ću sačekati i vidjeti. Sada se vodi debata još i sve je u magli, pa ne želim da dajem bilo kakve komentare oko nečega što još nije završeno”, naveo je Đoković.

Bonus video: