Sječa favorita u Roterdamu: Ispali Medevedev, Zverev...

Dušan Lajović iznenadio Danila Medvedeva, prvog nosica turnira, Kazahstanac Bublik šokirao Aleksandera Zvereva, trećeg nosioca.

4828 pregleda 2 komentar(a)
Danil Medvedev, Foto: Reuters
Danil Medvedev, Foto: Reuters

Velika iznenađenja i prava sječa favorita u prvom kolu ATP turnira iz serije 500 u Roterdamu.

Danil Medvidev i Aleksandar Zverev, prvi i treći nosilac, eliminisani su, naime, već na startu turnira, a nisu pri tom osvojili ni set.

Medvedev, koji je do finala Australijan opena i poraza od Novaka Đokovića bio u seriji od 20 pobjeda, eliminisan je od još jednog srpskog tenisera - Dušana Lajovića (7:6, 6:4).

Dva rivala su sredinom prvog seta razmijenila po brejk, a onda je Lajović bio siguran u taj-brejku (7:4), kada je stepen nervoze kod ruskog tenisera naglo porastao.

Medvedev je u drugom setu imao pravi "šou", non-stop je gestikulirao u pravcu sudije, ali se i pored rastrzane igre, protiv smirenog Lajovića, držao do 4:4. Tada je u jednom gemu napravio tri dvostruke servis greške i srpski teniser, 27. na ATP listi, napravio je odlučujući brejk.

Lajović je ovom pobjedom pomogao Rafi Nadalu, koji će ostati na drugom mjestu ATP liste, kako god se završi turnir u Roterdamu. Medvedevu je za preuzimanje 2. mjesta bio neophodan plasman u finale, ali je, uprkos ovom ispadanju, samo pitanje vremena kada će prestići Španca...

Turnir je, prije toga, završio i treći favorit Aleksandar Zverev. Bolji od Nemca bio je Kazahstanac Bublik u dva seta - 7:5, 6:3.

U oba seta Bublik je imao brejk minusa, ali je protiv indisponiranog Njemca oba puta našao način da se vrati i napravi preokret.

Bonus video: