Delpo na novoj operaciji: Neću prestati da pokušavam

U januatu ove godine Del Potra je zadesila i porodična tragedija kad mu je preminuo otac, što je Argentinac vrlo teško primio.

4438 pregleda 5 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Huan Martin del Potro u utorak će u Čikagu biti podvrgnut novom operativnom zahvatu na koljenu u nadi da će mu pomoći u uklanjanju bolova i omogućiti mu da bude spreman za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, objavio je 32-godišnji argentinski teniser putem Instagrama.

Pobjednik US Opena 2009, osvajač Dejvis kupa sa Argentinom 2016. i vlasnik olimpijskog srebra iz Rio de Žaneira, te bronze iz Londona 2012. povrijedio se još u oktobru 2018.

Vratio se sljedeće sezone, odigrao svega 12 mečeva i posljednji put nastupio u londonskom Kvinsu sredinom juna 2019. Od tada je imao tri operacije, a posljednju u avgustu 2020.

"Pokušali smo konzervativnom terapijom, ali bol je još prisutna. Doktor zna da želim ponovno da igram tenis i da želim da igram na Olimpijskim igrama pa smo se složili da operaciju treba napraviti što je prije moguće", izjavio je Argentinac čiju su karijeru obilježile velike pobjede, ali i dugotrajne pauze zbog povreda koljena i zgloba.

U januatu ove godine Del Potra je zadesila i porodična tragedija kad mu je preminuo otac, što je Argentinac vrlo teško primio.

"Sve je jako teško otkako je moj otac preminuo. No, osjetio sam i snagu koju mi šalje odozgo. Jednoga dana sam se probudio i nazvao ljekara. Znao sam da moram još jednom da pokušam. Nadam se da mogu izaći iz ove bolne situacije. Neću prestati da pokušava,", poručio je Del Potro koji je i ranije izjavio da želi karijeru da završi pod svojim uslovima, a ne da mu tu odluku diktiraju povrede.

Bonus video: