turnir u čarlstonu

Danka Kovinić u polufinalu nakon preokreta i maratona

Kovinić je juče u osmini finala bila bolja od Petre Kvitove, nekadašnje Grend slem šampionke, a večeras je savladala Kazahstanku Juliju Putincevu, 31. igračicu svijeta, preokretom 2:1 (6:7, 7:5, 6:1) i u pravom maratonu koji je trajao skoro tri sata

23908 pregleda 73 reakcija 34 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Danka Kovinić je u polufinalu turnira u Čarlstonu - sjajan rezultat crnogorske teniserke, nakon još jedne velike pobjede.

Kovinić je juče u osmini finala bila bolja od Petre Kvitove, nekadašnje Grend slem šampionke, a večeras je savladala Kazahstanku Juliju Putincevu, 31. igračicu svijeta, preokretom 2:1 (6:7, 7:5, 6:1) i u pravom maratonu koji je trajao skoro tri sata.

"Veoma sam umorna, ali srećna. Bio je težak meč, mislila sam da se neće nikada završiti", kazala je Danka nakon pobjede.

"Bila sam mirna, nisam pustila da me nose emocije i to je možda bio ključ pobjede".

Od početka meča vidjelo se da Danka ima ritam, da je raspoložena i samouvjerena.

U prvom setu je imala vođstvo od 4:2, ali nije uspjela da ga zadrži, uglavnom zbog sopstvenih grešaka u dobro izgrađenim pozicijama.

Putinceva je izborila taj-brejk i lagano ga dobila 7:2.

Tako izgubljen set nije, međutim, poremetio crnogorsku igračicu, koja je nastavila da bude agresivna, da rizikuje, da griješi, ali i da efektno osvaja poene, raznovrsnom igrom, sa čestim izlascima na mrežu.

Sačuvala je dvije brejk lopte kod 2:1 za protivnicu, prva došla do brejka za 4:3.

Putinceva je uzvratila, kod vođstva 5:4 na Dankin servis imala 30:30 i bila na dva poena do pobjede. 

Kovinić je u važnim momentima bila na visini, odbranila servis, a u 11. gemu odigrala savršeno, sa nulom oduzela servis Kazahstanki, pa riješila set - 7:5.

Kako je meč odmicao, Putinceva je bila sve nervoznija, u pojedinim trenucima i teniski "nevaspitana" - bacala je reket, prigovarala sutkinji...

Danka je osjetila šansu, zadržala mirnoću, dok je rivalka gubila živce.

Povela je 4:0, uz dva brejka, bilo je jasno da polufinale ne može da izmakne...

Preporučujemo za Vas