Dankina igra života: Kovinić u finalu!

Nakon sinoćnjeg iscrpljujućeg duela sa Julijom Putincevom, koji je trajao skoro tri sata, Danka je imala snage i svježine, a iznad svega samopouzdanja, da ostvari još jedan veliki trijumf

33168 pregleda 1613 reakcija 65 komentar(a)
Foto: WTA
Foto: WTA

Danka Kovinić je ostvarila najveći uspjeh u karijeri - plasirala se u finale turnira u Čarlstonu.

Kovinić je u polufinalu odigrala briljantno protiv Tunižanke Ons Žabur, 31. igračice svijeta, slavila dominantno - 6:3, 6:2.

Nakon sinoćnjeg iscrpljujućeg duela sa Julijom Putincevom, koji je trajao skoro tri sata, Danka je imala snage i svježine, a iznad svega samopouzdanja, da ostvari još jedan veliki trijumf.

U četvrtfinalu je eliminisala Petru Kvitovu, ovo su najbolji dani 26-godišnje Novljanke.

Danka Kovinić
foto: Sofascore

Početak meča je bio izjednačen - 3:3, a onda je uslijedila teniska furija. Kovinić je dobila narednih sedam gemova, agresivnom i raznovrsnom igrom, odličnom defanzivom, uz dobar servis, posebno u važnim momentima, tako da je protivnici dozvolila samo jedan brejk i to u prvom gemu.

Žabur je, s druge strane, ispala iz ritma, često je pokušavala da skraćenim loptama poremeti Danku, ali je na svaki pokušaj protivnice crnogorska teniserka imala odgovor...

"Čudesan je osjećaj. Umorna sam, ali djelovala sam odlično. Ons je u top 30 već neko vrijeme, ja sam izašla na teren da pokušam da pobijedim i dam sve od sebe. To sam uspjela", kazala je Kovinić.

U finalu će u nedjelju igrati sa pobjednicom meča Paola Badosa - Veronika Kudermetova.

Kovinić će se treći put u karijeri boriti za WTA trofej.

Nije uspjela da podigne pehar u kineskom Tjanđinu oktobra 2015. kada je poražena od Agnješke Radvanjske, te u aprilu 2016. u Istanbulu, gdje je izgubila od Džagle Bujukadžgaj.

Bili su to turniri slabijeg ranga od Čarlstona, na kome su igrale prva teniserka svijeta Ešli Barti, Petra Kvitova, Garbinje Mugurusa, Medison Kis, Belinda Benčić, Koko Gof...

Kovinić je 91. igračica na WTA listi.

Bonus video: