turnir u čarlstonu

Danka kroz suze: Hvala svima u Crnoj Gori na podršci, biće još prilika

Plasmanom u finale velikog turnira u Čarlstonu, koji su osvajale legende Serena Vilijams, Štefi Graf, Martina Navratilova, Gabrijela Sabatini, Kris Evert... 26-godišnja Novljanka je ostvarila najveći uspjeh u karijeri

16334 pregleda 33 reakcija 31 komentar(a)
Foto: Volvo car open
Foto: Volvo car open

Danka Kovinić nije uspjela da suzdrži emocije nakon poraza u finalu turnira u Čarlstonu od Veronike Kudermetove (6:4, 6:2).

Zamolila je organizatore da se obrati na crnogorskom jeziku i  uz suze pokazala koliko joj znači i podrška, a koliko joj je i žao što nije osvojila prvi trofej.

"Želim da se zahvalim svima u Crnoj Gori na podršci i enegiji koja se osjećala i ovdje u Americi. Nisam uspjela danas da osvojim trofej, ali nadam se da će biti još prilika za to", kazala je Danka.

Plasmanom u finale velikog turnira u Čarlstonu, koji su osvajale legende Serena Vilijams, Štefi Graf, Martina Navratilova, Gabrijela Sabatini, Kris Evert... 26-godišnja Novljanka je ostvarila najveći uspjeh u karijeri.

Ona je treći put poražena u borbi za WTA trofej - nije uspjela da podigne pehar u kineskom Tjanđinu oktobra 2015. kada je poražena od Agnješke Radvanjske, te u aprilu 2016. u Istanbulu, gdje je izgubila od Džagle Bujukadžgaj.

To su, međutim, turniri znatno slabijeg ranga od Čarlstona, na kome su ove godine igrale Ešli Barti, Petra Kvitova, Garbinje Mugurusa, Medison Kis, Belinda Benčić, Koko Gof...

Danka je godinama jedina predstavnica Crne Gore na najvećoj sceni, u sportu u kome je konkurencija ogromna.

Prije pet godina je na osnovu plasmana na WTA listi učestvovala na Olimpijskim igrama u Riju, nakon Čarlstona se približila i cilju da bude učesnica i Igara u Tokiju.

Od sjutra je 65. teniserka na svijetu...

Preporučujemo za Vas