Danki prija Čarlston: Sigurna pobjeda na istim terenima na startu novog turnira

Crnogorska teniserka je na startu turnira "Musc Health open", koji se takođe igra u Čarlstonu, slavila ubjedljivo protiv Bugarke Viktorije Tomove, 2:0 (6:3, 6:3)

13127 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Volvo car open
Foto: Volvo car open

Danki Kovinić prija Čarlston - na istom mjestu na kome je prije dva dana igrala veliko finale, ostvarila je još jednu pobjedu.

Crnogorska teniserka je na startu turnira "Musc Health open", koji se takođe igra u Čarlstonu, slavila ubjedljivo protiv Bugarke Viktorije Tomove, 2:0 (6:3, 6:3).

Danka je bila veoma sigurna protiv 125. igračice svijeta, a poseban kuriozitet meča predstavlja podatak da je imala stoprocentan učinak iskorištenih brejk šansi - šest od šest.

U drugom kolu Kovinić, koja je od juče 65. na svijetu, igra sa 27-godišnjom Amerikankom Loren Dejvis, koja je prošle sedmice u Čarlstonu pobijedila Sofiju Kenin, a izgubila od Koko Gof.

Dejvis je 79. na WTA listi.

Kovinić je prošle sedmice na istim terenima ostvarila pet pobjeda, a izgubila je šest meč, u borbi za trofej od Ruskinje Veronike Kudermetove.

Turnir koji je u toku slabijeg je ranga, a prva nositeljka je Ons Žabur koju je Danka pobijedila u polufinalu prethodnog.

Bonus video: