Đoković smirio italijanskog super-talenta u prvom meču od Melburna

Đoković je slavio sa 2:0 (6:4, 6:2), a Siner uprkos porazu pokazao koliko je talentovan i kako će tek da bude opasan kada dobije iskustvo, kada stekne rutinu i ne bude impresioniran najboljim igračima današnjice

4999 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prvi meč od 21. februara i Melburna, odmah veliki izazov i odlično položen test prvog tenisera svijeta - u 2. kolu Mastersa u Monte Karlu, Novak Đoković je savladao nadolazeću zvijezdu svjetskog tenisa, 19-godišnjeg Italijana Janika Sinera.

Đoković je slavio sa 2:0 (6:4, 6:2), a Siner uprkos porazu pokazao koliko je talentovan i kako će tek da bude opasan kada dobije iskustvo, kada stekne rutinu i ne bude impresioniran najboljim igračima današnjice.

Đoković je, s druge strane, kontrolisao ritam meča, griješio je manje, nije forsirao, bio je izuzetno miran na povratku na teren.

"Ovo je kao moj domaći teren, treniram ovdje 15 godina i uvijek je lijepo igrati u Monte Karlu. Odlična pobjeda, lijepo je vratiti se takmičarskom tenisu. Dok su se stvari smirile trebalo je vremena da uhvatil ritam. Imao sam zahtjevnog protivnika, Janik je veoma talentovan i igrač je u formi. On je budućnost našeg sporta, ali i sadašnjost. Veoma sam zadovoljan", rekao je Đoković.

Siner je prvi stekao prednost u prvom setu, poveo 2:1 uz brejk, ali je Đoković uzvratio, tako što je dva puta oduzeo servis mladom rivalu za 4:2.

Srpski teniser je servirao za 1:0 kod 5:3, Italijan napravio brejk, ali u narednom gemu nije uspio da spasi i set - 6:4.

U drugom je Đoković imao probleme sa servisom, tek iznad 50 odsto uspješnosti prvog, ali je bio siguran u razmjenama. Siner je više puta imao dobre situacije i pozicije, a griješio kada je nije smio...

Novak je napravio brejk za 3:1, kod vođstva 4:2 napravio dvije duple greške, suočio se sa brejk loptom, ali se baš u tim trenucima vidjelo koliko italijanskom talentu nedostaje iskustva. Umjesto da se vrati u meč poklonio je gem za 5:2, a zatim i drugi put izgubio servis i potpisao poraz...

Bonus video: