Nadal preživio dvije meč lopte, igrao tri i po sata da bi pobijedio Šapovalova

Rafa je gubio 1:0 u setovima i 3:0 u drugom setu, izgledalo je da ide ka novom, neočekivanom porazu u ranoj fazi velikog turnira

10402 pregleda 9 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Šta se događa sa Rafom Nadalom ove sezone na šljaci - bilo je pitanje nakon prvog i do polovine drugog seta trećeg kola Mastersa u Rimu, protiv Kanađanina Denisa Šapovalova.

Rafa je gubio 1:0 u setovima i 3:0 u drugom setu, izgledalo je da ide ka novom, neočekivanom porazu u ranoj fazi velikog turnira.

Na kraju je, ipak, poslije tri i po sata igre prošao dalje, pobjedom od 2:1 - 3:6, 6:4, 7:6 (3).

Nadal je u prvom i do polovine drugog seta bio nervozan na terenu, neprecizan, nije se kretao dobro, a najveće probleme imao je sa bekhendom.

Sve je to 22-godišnji Šapovalov vješto koristio, prvi set otvorio sa dva brejka za 4:0, Nadal došao do 4:3, da bi Kanađanin u devetom gemu spasao četiri brejk lopte, a iskoristio treću set loptu da povede 1:0.

I drugi set je počeo identično, dominacijom Šapovalova - 3:0, dok je Rafa bio nemoćan.

Sve se, međutim, okrenulo u petom gemu, kada je kanadski teniser imao 40:0 na svoj servis, a Nadal uspio da vrati brejk.

Španac je počeo da igra mnogo bolje i sigurnije, ponovo uzeo servis rivalu i stigao do 1:1 (6:4).

Treći set je bio spektakularan, žestok, sa mnogo razmjena, neizvjesnih poena...

Ponovo je Šapovalov stekao prednost 3:1, Nadal uzvratio, u 11. gemu imao i tri brejk lopte.

Nije ih iskoristio, ali se zato izvukao u narednom gemu, kada je spasao dvije meč lopte i stigao do taj-brejka, u kome je rano poveo 4:1, a to je već prednost koju nije mogao da ispusti...

Bonus video: