Federer se vakcinisao i komentarisao OI u Tokiju: Sportistima je potrebna jasna odluka

"Trenutno se čini da će se Igre održati. Međutim, znamo da se slika brzo mijenja"

7519 pregleda 1 komentar(a)
Federer, Foto: Reuters
Federer, Foto: Reuters

Švajcarski teniser, Rodžer Federer pozvao je organizatore Olimpijskih igara (OI) u Tokiju da okončaju neizvjesnost, te jasno kažu hoće li se OI ovoga ljeta održati ili neće.

"Sportistima je potrebna jasna odluka", kazao je Federer.

Organizatori su ranije saopštili da će se OI ovog ljeta održati. Ipak, u Tokiju je proglašeno vanredno stanje zbog trenutne situacije sa koronavirusom, pa postoje brojne sumnje oko toga hoće li glavni grad Japana moći da ugosti sportiste krajem jula i početkom avgusta.

"Radujem se nastupu na OI i prilici da osvojim medalju za Švajcarsku. To bi me učinilo izuzetno ponosnim. Ali i da se otkažu, ja bih bio prvi koji bi razumio zašto je to tako. Trenutno se čini da će se Igre održati. Međutim, znamo da se slika brzo mijenja. Uostalom, kao sportista imate priliku da sami odlučite želite li putovati u Tokio", dodao je Federer.

Švajcarac je otkrio da se vakcinisao.

"Drago mi je što sam dobio priliku. Pogotovo obzirom na sva putovanja. Čak i ako provodim više vremena u Švajcarskoj, to je definitivno prednost. Učinio sam to više za druge nego za sebe jer ne želim nositi virus", rekao je.

Bonus video: