Đoković: Idem na titulu na Rolan Garosu

Đoković je danas osvojio titulu na ATP turniru u Beogradu pošto je u finalu pobijedio Slovaka Aleksa Molčana sa 6:4, 6:3

5844 pregleda 10 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je danas da nije pogriješio što je odlučio da prije Rolan Garosa igra na turniru u Beogradu i poručio da ide na titulu u Parizu.

"Moram da priznam da sam bio dijelom mislima već u Parizu, ali s druge strane, htio sam da osvojim ovaj trofej. Prije mjesec dana sam igrao na turniru ovdje bez publike, bila je totalno drugačija situacija. Tu sam izgubio u polufinalu i imao sam dodatni motiv, iako obično ne igram pred grend slemove", rekao je Đoković.

"Obzirom da su rijetke prilike da igram pred domaćom publikom, a znajući da postoji velika šansa da vas vidim na tribinama, laka je bila odluka da zaigram i nisam se pokajao. Bila je ispravna odluka", istakao je najbolji teniser svijeta.

Đoković je danas osvojio titulu na ATP turniru u Beogradu pošto je u finalu pobijedio Slovaka Aleksa Molčana sa 6:4, 6:3.

"Želim da čestitam Aleksu, ti si sjajna osoba, sjajan borac i ono što si pokazao u ovih deset dana ovdje bilo je zaista impresivno i vjerujem da je ovo početak dobrih rezultata", rekao je Đoković.

On je čestitao i organizatorima turnira, na čijem čelu je njegov brat Đorđe Đoković.

"Ja sam, naravno, pristrasan jer sam ti brat, ali objektivno gledano napravili ste izuzetan posao i tome svjedoče ocjene koje ste dobili za sve turnire", rekao je Đoković.

"I za kraj šta bih rekao... Idemo na titulu na Rolan Garosu", poručio je Đoković ispraćen velikim aplauzom sa tribina.

Molčan, koji je do finala stigao iz kvalifikacija, prvo je čestitao Djokoviću i njegovom timu.

"Želim da zahvalim svojoj djevojci, majci, ocu, trenerima, svima koji su uključeni u moj život i koji su mi pomogli da budem bolji. Želim da zahvalim i publici, zaista je bila sjajna atmosfera. Pokušaću da uživam u ovom drugom mjestu u narednim danima i nadam se da ću igrati dobro i na narednim turnirima", rekao je Slovak.

Novak Đoković će iz Beograda otputovati za Pariz, gdje sutra počinje drugi grend slem u sezoni. Najbolji teniser svijeta će u prvom kolu Rolan Garosa igrati protiv 66. igrača na ATP listi, Amerikanca Tenisa Sandgrena.

Bonus video: