Rafa i Iga nastavljaju dominaciju na pariskoj šljaci - 10. put zaredom do pobjede bez izgubljenog seta

Čovjek koji je 13 puta osvojio Kup musketara je neočekivano dva puta dozvolio brejk Kameronu Noriju, ali mu to nije smetalo da slavi 6:3, 6:3, 6:3

7055 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prošle godine na Rolan Garosu se prvi put u istoriji Open ere dogodilo da na jednom grend slemu šampioni u muškoj i ženskoj konkurenciji ne izgube ni set.

Rafael Nadal i Iga Sfjontek su nastavili u istom ritmu i upisali desete pobjede maksimalnim rezultatom na pariskoj šljaci.

Čovjek koji je 13 puta osvojio Kup musketara je neočekivano dva puta dozvolio brejk Kameronu Noriju, ali mu to nije smetalo da slavi 6:3, 6:3, 6:3.

Sljedeći Nadalov rival biće italijanski tinejdžer Janik Ziner, koji je savladao tamnoputog Šveđanina Mikaela Imera (6:1, 7:5, 6:3).

Iga Sfjontek
foto: Reuters

I mlada Poljakinja je dominirala protiv Anet Kontavajt. Estonka je, doduše, vodila 4:2 u 1. setu, ali je Sfjontek preokrenula i slavila 7:6, 6:0.

Šampionku u osmini finala čeka ukrajinska senzacija Marta Kostjuk, koja se poigravala sa Varvarom Gračevom (6:1, 6:2).

Sedmi dan 125. Rolan Garosa zatvoriće Rodžer Federer i Dominik Kepfer, koji igraju od 21 čas, a prije njih će se sastati Mateo Beretini i Kvon Sunvu.

U ženskoj konkurenciji posljednju, 16. vizu za osminu finala obezbijedila je 17-godišnja Amerikanka Koko Gof, kojoj je sunarodnica Dženifer Brejdi predala meč zbog povrede nakon što je prvi set izgubila 6:1 za svega 19 minuta.

Bonus video: