Neuništivi Federer: Nisam očekivao da ću dobiti tri meča, nisam očekivao da ću dobiti nakon tri i po sata

Federer, Đoković i Nadal traže prolaz u četvrtfinale Rolan Garosa protiv italijanskih tenisera - Beretinija, Musetija i Sinera

10611 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Neuništivi" Rodžer Federer uskoro će napuniti 40 godina, a još uvijek je sposoban na pobjeđuje na šljaci - da dobije meč koji traje skoro 4 časa, koji se igra skoro do 1 iza ponoći, i to nakon veoma duge pauze.

Švajcarac se sinoć, odnosno rano danas, plasirao u osminu finala Rolan Garosa, pobjedom nad Njemcem Dominikom Kepferom - 7:6 (5), 6:7 (3), 7:6 (4).

“Veoma važna pobjeda za mene. Jasno je da nisam nikad trenirao tri sata i 35 minuta, to bi bilo pretjerivanje. Trenirao sam koliko je bilo razumno, a ova pobjeda ogroman je korak naprijed za cio tim. Nisam očekivao da ću moći da pobijedim tri meča na Rolan Garosu, kao i da ću moći da odigram još jedan dobar meč poslije Čilića, i u to u potpuno drugim uslovima”, rekao je Federer.

Njegov protivnik u osmini finala biće najteži i najzahtjevniji do sada - Italijan Mateo Beretini.

Pobjednik tog duela mogao bi da se u četvrtfinalu sretne sa Novakom Đokovićem, ako prvi reket svijeta opravda ulogu favorita protiv mladog, talentovanog Italijana Musetija.

I Rafa Nadal, zanimljivo, igra svoj meč osmine finala protiv Italijana - rival je Janik Siner.

Bonus video: