Pavljučenkova bolja nego ikada, Badosa u prvom grend-slem četvrtfinalu

Zidanšek u prvom četvrtfinalu protiv Badose, Pavljučenkova u osmom čeka na rivalku

8656 pregleda 0 komentar(a)
Anastasija Pavljučenko, Foto: Reuters
Anastasija Pavljučenko, Foto: Reuters

Tamara Zidanšek je u četvrtfinalu Rolan Garosa. Slovenka je sjajnu formu krunisala pobjedom nad Rumunkom Sorijanom Kirsteom - 2:0 (7:6, 6:1), za prvo četvrtfinale na nekom grend slemu.

Zidanšek nikada prije nije prošla drugi krug na nekom od grend slem turnira,a Kirstea je prvi put igrala u osmini finala nakon 2009. godine.

Rivalka Zidenšek biće Paula Badosa, sjajna Španjoljka je u tri seta dobila Čehinju Marketu Vondrušovu (6:4, 3:6, 6:2).

Badosa je pred početak Rolan Garosa osvojila prvu WTA titulu na turniru u Beogradu, a do četvrtfinala grend slema u Parizu elimionisala je u 2. krugu i Danku Kovinić.

A prava heroina Rolan Garosa je Ruskinja Anastasija Pavljučenko. Ona je nakon 4. igračice Arine Sobolenko skinula "skalp" još jednoj fantastičnoj Bjeloruskinji - Viki Azarenki.

I to nakon preokreta (5:7, 6:3, 6:2). Ruskinja je razorila bekendom trofejnu rivalku i prvi put nakon 10 godina došla do četvrtfinala Rolan Garosa. Nikada nije stigla preko četvrtfianla iako ih je odigrala sedam na grend slemovima.

Pavljučenkova je počtkom godine razmišljala o oproštaju, iajko iam 29 godina a sada igra tenis života i čeka bolju iz duela Serene Vilijams i Jelene Ribakine.

Bonus video: