Glamurozna Ana Kurnjikova: 40. rođendan nekadašnje teniske senzacije

Trenutno Kurnjikova živi sa porodicom u luksuznoj kući sa privatnim zalivom u ekskluzivnom predgrađu Majamija

5473 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Larry A. Simmons (USAF)
Foto: Larry A. Simmons (USAF)

Prije dvije i po decenije je bila teniska senzacija, velika nada, buduća šampionka - danas puni 40 godina, daleko od sportskog svijeta, ali i dalje se o njoj piše i priča.

Ana Kurnjikova, nekada tinejdžerska zvijezda, koja je sa 15 godina igrala u 4. kolu US opena, sa 16 u polufinalu Vimbldona, sa 17 bila u top 10 na svijetu, a sva puta osvojila Australijan opena u dublu, karijeru je završila 2003. - zbog povreda i nedostatka motiva da se vrati sportu, pored glamuroznog života koji je vodila u vezi sa pop-ikonom Enrikeom Iglesijasom.

Zbog svog atraktivnog izgleda, svjetla pozornice usmjerila je sa sportskog na marketinški nastup (bila je na naslovnicama časopisa kao što su Vogue, Maxim, Elle, Cosmopolitan ili Sports Illustrated)..

.

Sa Iglesijasom ima troje dece, blizance Nikolasa i Lusi, kao i Mariju, zaradila je milione dolara u ugovorima o oglašavanju od kompanija kao što su Adidas, Omega ili Berlei...

Trenutno Kurnjikova živi sa porodicom u luksuznoj kući sa privatnim zalivom u ekskluzivnom predgrađu Majamija.

Ambasadorka je brenda sportske odjeće K-Swiss i ambasadorka Fondacije Five & Alive koja je posvećena obezbjeđivanju zdravstvene njege za djecu do pet godina.

Iako njena teniska karijera nije dostigla očekivane visine, nesporno je da je ostavila nasleđe – ženski tenis je doživio vrtoglavu popularnost njenim pojavljivanjem, a bila jedna od najprepoznatljivijih figura u eri eksplozije sportskog marketinga, zajedno sa Tajgerom Vudsom i Majklom Džordanom.

Bonus video: