125. ROLAN GAROS

Đoković od ambisa do potpune nadmoći - izgubio prva dva seta, pa onda još samo gem prije predaje Muzetija

Nole je do danas 19 puta u karijeri gubio 2:0, samo tri puta je preokrenuo i slavio. Sada je to uradio i četvrti put - Lorenco Muzeti mu se predao pri rezultatu 6:7, 6:7, 6:1, 6:0, 4:0

38140 pregleda 768 reakcija 82 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak Đoković je bio na konopcima. Lorenco Muzeti je igrao kao u transu, dobio prva dva seta u taj-brejkovima i stavio prvog tenisera svijeta u veoma tešku situaciju.

Nole je do danas 19 puta u karijeri gubio 2:0, samo tri puta je preokrenuo i slavio. Sada je to uradio i četvrti put, doduše uz predaju rivala - srpski as je bio furiozan u tri završna seta i 19-godišnjem Italijanu prepustio svega gem prije predaje pri rezultate 6:7, 6:7, 6:1, 6:0, 4:0.

Koliko je bio nadmoćan, najbolje se vidjelo na startu 5. seta, kada se u jednom trenutku okliznuo, zaradio posjekotinu na kažiprstu desne ruke i osvojio poen!

Taj potez je najbolje opisao novinar "Njujork Tajmsa" Kristofer Klari.

"Vidio sam Novaka Đokovića da uradi mnogo nevjerovatnih stvari. Nisam siguran da sam ga ikad vidio da osvoji poen sa osnovne linije nakon što je udario lopticu ležeći na šljaci".

Muzeti se uhvatio za prepone u 3. gemu 5. seta, što je vjerovatno posljedica napora u prva dva dijela igre, i ubrzo se predao...