Nepoštovanje? Muzeti: Nisam predao zbog povrede; Beker: To nije u redu

Muzeti je nakon dva sjajna seta i vođstva od 2:0, izgubio od prvog igrača svijeta, ali nije na terenu ostao do kraja - predao je meč kod vođstva rivala od 4:0 u petom setu

8104 pregleda 5 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Mladi Italijan Lorenco Muzeti pokazao je juče potencijal u duelu sa Novakom Đokovićem, ali i da je još nezreo za najveću scenu.

Muzeti je nakon dva sjajna seta i vođstva od 2:0, izgubio od prvog igrača svijeta, ali nije na terenu ostao do kraja - predao je meč kod vođstva rivala od 4:0 u petom setu.

Vjerovalo se da je u pitanju povreda, ali...

"Ne, ne, ne, nisam predao zbog povrede. Bilo je malo grčeva i malo bolova u donjim leđima, ali ja više nisam mogao da osvojim ni poen, nije bilo to dobro ni za publiku i zato sam odlučio da predam. Nisam imao šansu, mislio sam da je najbolje rješenje da to uradim", rekao je Muzeti posle meča.

Ova izjava izazvala je velike kontroverze u teniskoj javnosti...

"To nije u redu. Trebalo bi da poštujete i igrača s druge strane mreže i da kažete 'danas me je pobijedio', rekao je Boris Beker.

"Da, bilo bi 6:0. Ali, to je test zrelosti. Novak je šampion i sigurno je navikao na ovakve situacije. Muzeti je vjerovatno u jednom trenutku pomislio da može da pobijedi prvog reketa sveta, a zatim da ne može. Međutim, uvijek moraš da vjeruješ u sebe, pogotovo protiv velikana".

Bonus video: