Nadal: Ništa ne traje vječno, igrao sam protiv jednog od najboljih svih vremena

Nadal sinoć poražen od Đokovića i oprostio se od titule na Rolan Garosu

20564 pregleda 1271 reakcija 45 komentar(a)
Nadal, Foto: Reuters
Nadal, Foto: Reuters

Rafael Nadal oporostio se od titule na Rolan Garosu - Španac je sinoć u sjajnom polufinalu poražen od Novaka Đokovića 3:1 ( 3:6, 6:3, 7:6, 6:2).

Nadal je sinoć treći put u karijeri izubio na Rolan Garosu, a prvi put u polufinalu ovog takmičenja.

„On je imao brejk lopte u prvom gemu. Onda gem lopte u narednom… Moglo je da bude 2:0 za njega na početku, ali je bilo za mene. Imao sam potom i 4:0. Posle toga sam počeo više da griješim. Kasnije su i uslovi bili drugačiji, podloga je bila sporija. Tokom noći se situacija mijenja. To je njemu odgovaralo. Ali nije bitno. Ovo je tenis. Igrač koji se bolje prilagodi uslovima je igrač koji treba da pobijedi. Nema sumnje da je on ovo zaslužio“, rekao je Rafa.

Španac je čestitao Đokoviću.

„Ovo je sport. Nekada pobijedite, nekada izgubite. Dao sam sve što sam mogao. Vjerovatno nije bio moj najbolji dan. Kada igrate protiv rivala kao što je on, koji rano udara lopticu, teško je izbaciti ga iz položaja. Imao sam velike šanse, imao sam set loptu u trećem setu. Ali to je to. Posle toga sam napravio duplu servis grešku, promašio volej u tajbrejku. Ali istina je da je bilo ludih poena. Dobra je bila borba, pokušao sam da pružim svoj maksimum, ali nije bio moj dan. Njemu svaka čast“.

Nadal je propustio priliku da se plasira u finale i da se bori za 21 grend slem trofej.

„Kada osvojite turnir 13 puta, onda porazi manje bole. Godine prolaze i ništa ne traje vječno. Svjestan sam činjenice da svake godine imam manje šanse. Nadam se da ću se sljedeće sezone vratiti i da ću imati priliku da osvojim trofej. Žao mi je što sam izgubio najvažniji meč u godini za mene, ali život ide dalje. Igrao sam protiv jednog od najboljih svih vremena“.

Bonus video: