Đoković pred finale: Čeka me još jedna velika borba, najvažnije je da se oporavim i vratim svježinu

Prvi igrač svijeta kazao je nakon meča da je ostvario jednu od najvažnijih pobjeda u karijeri, ali njegova misija nije završena, čeka ga finale protiv Stefanosa Cicipasa, u nedjelju od 15 sati

13637 pregleda 19 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Teško da postoje riječi kojima bi se vjerno mogao opisati teniski spektakl u polufinalu Rolan Garosa.

Dva sportska giganta, dvije sportske gromade, dva neprevaziđena takmičara, nestvarnog teniskog talenta, priredili su spektakl za pamćenje, briljantnu borbu za svaki poen.

Na kraju, mimo prognoza, slavio je Novak Đoković, koji je Rafelu Nadalu nanio tek treći poraz na 108 mečeva u Parizu, a prvi u polufinalima.

Prvi igrač svijeta kazao je nakon meča da je ostvario jednu od najvažnijih pobjeda u karijeri, ali njegova misija nije završena, čeka ga finale protiv Stefanosa Cicipasa, u nedjelju od 15 sati.

"Cijeli dan ću raditi sve što je u mojoj moći sa mojim timom da se oporavim. Sada sve vrto oko oporavka i svježine, koja mi je potrebna, jer me čeka, bez dileme još jedna velika borba", kazao je Đoković.

Đoković je polufinalni duel počeo sa 0:5, ali je ostao miran i staložen, uvjeren da može da se nosi sa krunisanim kraljem Rolan Garosa.

Sa Cicipasom je druga priča, srpski as ulazi kao favorit...

"Naravno da je važno da se počne dobro, ali protiv Nadala nije bilo tako, pa sam se vratio. Dug je meč, duga su tri seta. Za njega je nova situacija, nikada nije igrao u finalu Grend slema. Iskustvo je na mojoj strani, ali svježina vjerovatno na njegovoj", kazao je Đoković.

Bonus video: