Marej i Venus Vilijams dobijaju vajld karte za Vimbldon, umanjen nagradni fond

Specijalnu pozivnicu organizatora dobio je i španski tinejdžer Karlos Alkaras

7225 pregleda 0 komentar(a)
Marej, Foto: Reuters
Marej, Foto: Reuters

Bivši šampioni Vimbldona britanski teniser Endi Marej i Amerikanka Venus Vilijams dobiće specijalne pozivnice organizatora za učešće na tom londonskom grend slem turniru, na kome će biti umanjen nagradni fond.

Kako je saopšteno, za ovogodišnji turnir biće umanjen nagradni fond, pa će osvajači trofeja u muškoj i ženskoj konferenciji dobiti po 2,4 miliona dolara, što je gotovo 28 odsto manje nego 2019. godine, kada su pobjednici zaradili po 3,3 miliona dolara.

Kao obrazloženje za umanjeni nagradni fond organizatori su naveli manji broj navijača na tribinama, investicije u smještaj igrača i programe testiranja.

Prema objavi organizatora, nagradni fond je ukupno smanjen za 5,2 odsto. U 2019. godini bio je 52,1 miliona dolara, a ove godine biće 49,5 miliona dolara.

Prošle godine turnir nije održan zbog pandemije koronavirusa. Ovogodišnji turnir počinje 28. juna.

Venus Vilijams osvajala je Vimbldon pet puta, 2000, 2001, 2005, 2007. i 2008. godine. Endi Marej trijumfovao je na londonskom grend slemu 2013. i 2016. godine.

Specijalnu pozivnicu organizatora dobio je i španski tinejdžer Karlos Alkaras.

Planira se da na finalnim mečevima obje konkurencije na tribinama bude pun kapacitet, po 15.000 navijača na Centralnom terenu.

Prema dogovoru sa britanskom vladom, kapacitet popunjenosti na početku turnira biće 50 odsto.

Navijači će morati da pokažu dokaz o vakcinaciji ili negativnom testu na koronavirus. Oni će morati da nose zaštitne maske dok se kreću između terena, ali ne i dok sjede na tribinama.