tenis

Danka Kovinić ne ide u Tokio

"Nadam se da ćemo imati više sreće kada dođe vrijeme za Pariz 2024, a do tada ću dati sve od sebe da ostvarim zapažene rezultate i predstavim Crnu Goru u svijetu kako dolikuje.” izjavila je Danka

28619 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Kovinić, Foto: Reuters
Kovinić, Foto: Reuters

Crnogorska teniserka, Danka Kovinić nije uspjela da se oporavi od povrede i neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju, saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Danka je zbog povrede propustila i učešće na Vimbldonu. Posljednji turnir na kojem je igrala održan je sredinom juna u njemačkom Bad Homburgu.

Kovinić je kazala da uprkos svim naporima, kako nje, tako i stručnjaka, neće biti u mogućnosti da putuje na Olimpijske igre.

“Obaviještavam vas da povreda koju sam zadobila u Londonu ne prolazi brzinom kojom smo se nadali. Uprkos svim naporima mog tima i stručnjaka, neću biti u mogućnosti da se spremim za takmičenje u Tokiju. Imala sam veliku želju kao i uvijek da predstavljam Crnu Goru na svjetskom takmičenju. Bez obzira na to što neću biti u Tokiju, podrška za naše predstavnike neće izostati. Nadam se da ćemo imati više sreće kada dođe vrijeme za Pariz 2024, a do tada ću dati sve od sebe da ostvarim zapažene rezultate i predstavim Crnu Goru u svijetu kako dolikuje.” izjavila je Danka.

Olimpijske igre na programu su od 23. jula do 8. avgusta.