Namještena dva meča na Vimbldonu?

Radi se o meču 1. kola turnira u dublu, dok je drugi, potencijalno namješten meč u pojedinačnoj konkurenciji, ali nije poznato da li u muškom ili ženskom turniru

8459 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Njemački list, "Die Welt" piše da su dva meča odigrana na ovogodišnjem Vimbldonu sumnjiva zbog potencijalnog namiještanja.

Radi se o meču 1. kola turnira u dublu, dok je drugi, potencijalno namješten meč u pojedinačnoj konkurenciji, ali nije poznato da li u muškom ili ženskom turniru. Poznato je samo da je u tom meču igrao teniser iz Njemačke, koji nije imenovan.

Što se tiče dublova, riječ je navodno o meču prvog kola za muškarce. Jedan par dobio je prvi set, nakon čega je porastao koeficijent na njihove protivnike. U tom trenutku uplaćeni su ogromni iznosi novca da će par koji je dobio prvi set izgubiti meč, što se na kraju i dogodilo. U kratkom vremenu uplaćeno je puno novca, što je bilo dovoljno da se pokrene istraga.

Kada je riječ o meču u pojedinačnoj konkurenciji, kaže se da je na kraju drugog seta na tačan rezultat uplaćena petocifrena suma novca.

Njemački teniski savez nije želio ni da potvrdi ni da demantuje da je igrač iz te zemlje bio upleten u sumnjiv ishod meča.

Bonus video: