Vilander: Đoković može da igra još 10 godina

"Mislim da nije postao bolji samo u jednoj stvari, izlasku na mrežu. Odbrana mu je nevjerovatna, tačno zna gdje bi trebalo da stoji i kako da se kreće", kaže Vilander

7974 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mats Vilander je dugo bio kritički nastrojen prema Novaku Đokoviću, ali i to se promijenilo u posljednje vrijeme.

Bivši teniser nema dilemu da je Đoković najbliži tome da postane najbolji svih vremena.

"Kada pogledate Rodžera Federera ili Rafaela Nadala kažete: "Ok, zašto ne mogu da izdrže još godinu ili dvije na tom nivou?". Onda kasnije vidite Novaka i pomislite: "Ovaj momak može da izdrži još 10 godina", kaže Vilander i dodaje:

"Novak je pametniji igrač nego ranije. Kada je Agasi počeo da radi s njim 2017. godine priznao je da je bio veoma iznenađen Đokovićevom figurom i koliko je bio posvećen svakom meču i treningu", istakao je Vilander.

Osvrnuo se i na finale Vimbldona između Đokovića i Matea Beretinija, gdje je srpski teniser stigao do 20. grend slem titule.

"U tom finalu je mogao da pobijedi 6:3, 6:3, 6:3. Kako možeš da budeš toliko dominantan na travi, a nemaš servis Pita Samprasa ili Rodžera Federera? Mislim da nije postao bolji samo u jednoj stvari, izlasku na mrežu. Odbrana mu je nevjerovatna, tačno zna gdje bi trebalo da stoji i kako da se kreće", zaključio je Vilander.

Bonus video: