tenis

Goran Ivanišević u Kući slavnih: Nije bilo lako biti moj navijač

Ivanišević je u karijeri osvojio 22 titule

6464 pregleda 3 komentar(a)
Ivanišević, Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
Ivanišević, Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Legendarni hrvatski teniser, Goran Ivanišević primljen je u tenisku Kuću slavnih u Njuportu.

Ivanišević je u karijeri osvojio 22 titule. Pamti se osvajanje Vimbldona prije 20 godina kada je sa specijalnom pozivnicom došao na turnir nakon tri izgubljena finala.

„Mi smo mala zemlja sa velikim srcem. Nikada ne prestajemo da vjerujemo. Imao sam mnogo uspona i padova, ali nikada nisam prestao da vjerujem. Prvi put u životu, mogu da kažem da sam ponosan na sebe. Nije bilo lako biti moj navijač. Bilo je frustrirajuće, bilo je tužno, vjerovatno su se mnogi ljudi i razveli zbog mene. Ipak, jedna stvar je sigurna: bilo je zabavno biti moj navijač“.

Tokom svog legendarnog pohoda na Vimbldon, Ivanišević je izjavio da postoje trojica Gorana: dobri Goran, loši Goran i Goran za hitne slučajeve.

„Za svu trojicu Gorana, za petoricu Gorana, za sve Gorane ovog svijeta, učinili ste me ponosnim. Uradili smo to na teži način, ali na svoj način. Hvala vimbldonskom komitetu koji mi je te godine dao specijalnu pozivnicu. Da nisu to učinili, ne bih stajao ovdje“.

Uz Ivaniševića, u Kuću slavnih primljena je Končita Martines, šampionka Vimbldona iz 1994. godine, zatim posthumno Denis van der Mir, američki trener, kao i sve članice Original Nine, koje su se borile i izborile za veće nagradne fondove u ženskom tenisu – Bili Džin King, Rosi Kalas, Pičes Bartkovic, Kristi Pidžon, Keri Melvil Rid, Džuli Hedman, Valeri Zigenfus, Džudi Tegart Dalton i Nensi Riči.