Norvežanin zasjenio slavnog oca, Srbinu teško pao četvrti poraz u finalima

Kasper Rud osvojio turnir na kojem je njegov otac izgubio u finalu 1995.

10618 pregleda 5 komentar(a)
Nako povreda izgubljena finala muče Filipa, Foto: REUTERS
Nako povreda izgubljena finala muče Filipa, Foto: REUTERS

Norvažanin Kasper Rud osvojio je ATP trofej u švedskom Baštadu, pošto je u finalu bio boji od Argentinca Federika Korije (6:3, 6:3).

Za 22 godišnjeg Norvežanina je taj trofej imao poseban značaj, jer je njegov otac Kristijan 1995. godine izgubio finale tog turnira.

"Šalimo se s tim već dugo. Vjerovatno su me hiljadu puta pitali - hoćeš li prevazići oca? Kada ćete učiniti ovo i ono što je postigao vaš otac? Sad mi se čini da sam ga prevazišao u svemu, možda još neke sitice ali naperdujem. Sada naša porodica napokon ovaj trofej može ponijeti kući. To je poseban osjećaj - kazao je Rud nakon drugog trofeja u karijeri i povratka na 14. mjesto na svijetu.

Na 11. mjestu ća od sjutra biti Španac Pablo Karenjo Busta, koji je u finalu Hamburga slavio protiv Filipa Krajinovića (6:2, 6:4).

To je šesti trofej Buste, ali prvi iz serije 500 i najveći u karijeri. Srbin je izgubio i četvrto finale i mučio se tokom dodjele nagrada 29-godišnji teniser da zadrži suze. On je na turniru eliminisao prvog favorita, Grka Cicipasa, ali u finalu nije ponovio igru.

Bonus video: