Branko Đurić slavio u Austriji i cilja Grend slemove

Nakon trijumfa u austrijskom gradiću Velsu, ostao je u Beču, gdje mu je i baza - Đurić je član akademije slavnog trenera Gintera Bresnika

5159 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Mladi Budvanin Branko Đurić nastavlja put ka najvećoj teniskoj sceni, a naredne godine će, ukoliko sve bude išlo po planu, steći pravo da učestvuje na juniorskim Grend slemovima.

Đurić, koji je među 15 najboljih tenisera svijeta rođenih 2005. godine, a nastupa pod zastavom Srbije, prošle nedjelje je osvojio ITF turnir u Austriji, ostvarivši pobjede nad rivalima iz Italije, Slovačke, Francuske i Njemačke, prije nego što je u finalu bio ubjedljiv protiv domaćeg igrača Jana Kobierskog 6:2, 6:1.

”Imao sam malo sreće na početku turnira, ali polufinale i finale sam zaista odigrao dobro”, kaže 16-godišnji Đurić, koji je ranije ovog ljeta osvojio i ITF turnire u Skoplju i Ulcinju.

Nakon trijumfa u austrijskom gradiću Velsu, ostao je u Beču, gdje mu je i baza - Đurić je član akademije slavnog trenera Gintera Bresnika.

Razvija se po programu čovjeka koji je “stvorio” Dominika Tima, vodio i Borisa Bekera, a u karijeri trenirao 27 igrača koji su bili među 100 najboljih na svijetu.

”Sedam dana sam posvećen treninzima, koji su isplanirani do detalja - imam fizičku kondiciju i dva teniska treninga dnevno. Zatim idem u Srbiju gdje ću učestvovati na dva turnira prve ITF kategorije”, kaže Đurić.

Njegovi planovi su odavno jasni - želi i ima sve uslove da postane profesionalni teniser.

”Osjećam da napredujem iz dana u dan, da sve ide kako treba, mislim da se to vidi i u igri i rezultatima. Do kraja godine planiram da odigram i profesionalne “fjučers” turnire, na kojima se osvajaju bodovi za ATP listu, a s renkingom, koji imam trenutno, stičem pravo da učestvujem na juniorskim Grend slemovima naredne godine - na Rolan Garosu i Vimbldonu, a vjerovatno i na US openu”, kaže Đurić.

Bonus video: