Amerikankama drama protiv Bjeloruskinja za 18. titulu

Amerikanke do 18. trofeja, Bjelorusiji finale kao najveći domet
0 komentar(a)
Fed kup, Foto: Reuters
Fed kup, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.11.2017. 18:39h

Amerikanke su teniske kraljice! Reprezentacija SAD osvojila je Fed kup po 18. put, pošto su nakon velike borbe i drame u Minsku slavile protiv Bjelorusije sa 3:2.

Odučujući poen Amerikankama su u dublu donijele Šelbi Rodžers i Koko Vandevej, prava junakinja finala sa sve tri pobjede, dvije u singlu.

Bjelorskinje, Arina Sabolenko i Aleksandra Sasnovič su izgubile prvi set sa 6:3, ali su u drugom vodile sa čak 5:2, imale su i dvije meč lopte, ali su Amerikanke uspjele da dođu do taj-breka i riješe meč sa 2:0.

Bjeloruskinje i Amerikanke vodile su veliku borbu za titulu pobjednica teniskog Fed kupa. Amerikanke su oba puta vodile, zahvaljući Vandevej, ali su se Bjeloruskinje vraćale.

Nakon četiri meča singla, rezultat je bio 2:2, pošto je danas Koko Vandevej u prvom duelu dana pobjedom nad Arinom Sabolenko opet dovela Amerikanke u vođstvo, ali se Bjeloruskinje nijesu predavale, pa je Aleksandra Sasnovič nakon velikog preokreta pobijedila Sloun Stivens sa 2:1 (4:6, 6:1, 8:6), za izjednačenje. Stivens je u trećem setu imala prednost od 5:2!

Obje ekipe su promijenile prvobitno planirani dubl za odlučujući meč, pa su Sabolenko i Sasnovič nastupile umjesto Vere Lapko i Lidije Marozave, dok je tim SAD pretrpio jednu izmjenu pa je uz Šelbi Rodžers igrala Koko Vandevej, kao zamjena za Alison Riske.

Bonus video: