Radukanu: Kvalitet u ženskom tenisu je sjajan; Fernandes: Ovo je nevjerovatno

Radukanu prošla kvalifikacije i na kraju, sinoć, osvojila US open

16455 pregleda 66 reakcija 7 komentar(a)
Radukanu, Foto: Reuters
Radukanu, Foto: Reuters

Britanska teniserka, Ema Radukanu ispisala je bajku i sinoć osvojila US open.

Radukanu je u finalu pobijedila Kanađanku Lejlu Fernandes 2:0 (6:4, 6:3), a na putu do titule nije izgubili ni set.

"Prvo, čestitam Lejli i njenom timu na sjajnom turniru, igrala je nevjerovatan tenis, pobijedila mnoge top igračice. Nivo njene igre bio je ogroman, nadam se da ćemo imati još mnogo grend slem i ostalih finala. Provela sam tri nedjelje ovdje, imala divnu podršku mog trenera, agenta, od svih kod kuće, hvala vam svima na tome. Prije svega, hvala svakom ovde u Njujorku, toliko ste učinili da se osjećam kao kod kuće, inspirisali ste me u teškim momentima i nadam se da smo vam se danas odužili dobrom igrom", izjavila je Radukanu.

U Njujorku je morala da igra kvalifikacije. Sa 150. mjesta na WTA listi stigla je do trofeja.

"Dubina i kvalitet u ženskom tenisu je sjajan, svako može da osvoji bilo koji turnir. Nadam se da dolazi nova generacija i da ćemo ići stopama legendi kao što je Bili Džin King koja je ovdje. Ali i Virdžinija Vejd. Mnogo mi znači što je Virdžinija ovdje, Tim Henman takođe, to mi je davalo vjeru da mogu da pobedim", kazala je Radukanu.

Sjajan turnir je i iza Kanađanke, Lejle Fernandes.

"Nevjerovatno je ovo. Nemam ideju šta da kažem, teško je pričati. Čestitke Emi i cijelom timu. Ponosna sam na sebe i to kako sam igrala u ove dvije nedjelje. Publika mi je pomogla da uđem u finale. Hvala Njujork, hvala vam svima. Hvala što ste vjerovali u mene, fantastični ste. Tu ste i kada sam bila u problemu, ali i kada sam provodila ove najljepše trenutke do sada. Nadam se da ću se opet vratiti u finale, ali sa trofejom. Hvala što ste me podržavali, volim vas, vidimo se sljedeće godine", poručila je Fernandes.

Bonus video: