Djevojka od milijardu dolara: Ema Radukanu može da postane globalni brend

Očekuje se da će Ema biti prva sportska ličnost u Velikoj Britaniji koja će od marketinških aktivnosti dobiti više od 150 miliona funti

22357 pregleda 20 reakcija 15 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Do US opena, Ema Radukanu je zaradila 300.000 dolara baveći se tenisom.

Senzacionalnim trijumfom u Njujorku, dobila je 2.5 miliona.

I to će biti samo početak, kap u moru, tvrde britanski marketinški stručnjaci, koji 18-godišnju teniserku nazivaju "djevojka od milijardu dolara".

Džonatan Šalit, koji se bavi karijerama nekoliko britanskih sportista, smatra da će Ema postati globalni brend i da bi mogla da nadmaši Naomi Osaku i Serenu Vilijams u vrhu prihoda od oglašavanja.

Očekuje se da će Ema biti prva sportska ličnost u Velikoj Britaniji koja će od marketinških aktivnosti dobiti više od 150 miliona funti.

„Nisam primio toliko telefonskih poziva od velikih kompanija, koje su zainteresovane da se Ema Radukanu pojavi u reklamama, od prve svjetske titule Luisa Hamiltona", rekao je Šalit.

"Ona sada postaje najvažnija figura engleskog sporta za velike brendove, svi će željeti da koriste njen imidž “, rekao je Tim Krou, marketinški konsultant.

Još jedan specijalista za marketing iz Velike Britanije, Mark Borovski, siguran je da će sportistkinja ubuduće dobijati ogromne sponzorske ugovore, ako ostane konstantna u igri.

"Ako ovo ne bude bljesak, stavio bih je pored Serene Vilijams i Štefi Graf kao komercijalni potencijal. Usudio bih se da je nazovem djevojkom od milijardu dolara. Ali, za to je potrebno mnogo dosljednosti, jedan trofej nije dovoljan, ako nestane", izjavio je Borovski.

Bonus video: