Medvedev: Imao sam grčeve u nogama, trudio sam se da Novak to ne primijeti

„Poslije 5:3 i na 5:4, gotovo da nisam mogao da hodam. Ako pogledate snimak, kada sam išao po peškir, moje noge su se jedva pomjerale. Nisam želio da Novak to vidi, jer ako bi on to osjetio, ne bi bilo dobro”, naglasio je novi grend slem šampion

15324 pregleda 153 reakcija 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Danil Medvedev je perfektnim izdanjem onemogućio Novaka Đokovića da ispiše nove stranice teniske istorije i postao šampion US opena.

Djelovalo je da je Rus svježiji, što je i logično, jer je mnogo manje vremena proveo na terenu do finala.

Ali, na 5:1 u 3. setu je pao u igri, Nole je smanjio na 5:4, a Medvedev je otkrio da je u tim trenucima imao probleme sa grčevima u nogama.

„Imao sam mnogo iskustva iz nekih ranijih mečeva, znao sam kako da se nosim sa svojim osećajima. Bio je manji pritisak u odnosu na neke ranije situacije u mojoj karijeri, ali i dalje veoma veliki pritisak. Počeli su mi grčevi na 5:3 u posljednjem setu, mislim da je zbog pritiska jer sam imao meč-loptu na 5:2 i nisam uspio. Moje noge su nestale”, rekao je 25-godišnji Moskovljanin.

A onda je otkrio da je uradio sve da to njegov rival ne primijeti.

„Poslije 5:3 i na 5:4, gotovo da nisam mogao da hodam. Ako pogledate snimak, kada sam išao po peškir, moje noge su se jedva pomjerale. Nisam želio da Novak to vidi, jer ako bi on to osjetio, ne bi bilo dobro. Na 40:15, na dvije meč-lopte, razmišljao sam: ‘Idi na as, pokušaj da ostvariš to’... Uslijedila je velika dvostruka greška, onda sam ponovo rekao: ‘Pokušaj da pogodiš prvi servis’. Uspio sam i veoma sam srećan”, naglasio je novi grend slem šampion.

Bonus video: