Najbolji dobili po 15 hiljada dolara i poene na ATP listi

Organizatori su hotelski kompleks Azul Beach Resort Montenegro by Karisma, Teniski Savez Crne Gore i Teniski klub "Bellevue" iz Ulcinja gdje su i održani turniri.

7946 pregleda 2 komentar(a)
Rezart Cungu, Foto: TSCG
Rezart Cungu, Foto: TSCG

Četiri najveća fjučers teniska turnira u Crnoj Gori "Karisma Adriatic Montenegro World Tennis Tour" - na kojima se 150 tenisera iz cijelog svijeta takmičilo za poene na ATP listi - završeni su, a jednu od pobjeda odnio je najbolji crnogorski teniser Rezart Cungu.

Pobjednici sva četiri fjučers turnira, koji se prvi put održavaju u Crnoj Gori, nagrađeni su sa po 15.000 dolara.

Organizatori su hotelski kompleks Azul Beach Resort Montenegro by Karisma, Teniski Savez Crne Gore i Teniski klub "Bellevue" iz Ulcinja gdje su i održani turniri.

Pored Cungua, pobjednici u ostala tri turnira u singlu su Gergelj Madarac iz Mađarske, Čileanac Batistian Mala i Argentinac Aleho Lorenco Lingua Lavalen.

Cungu, koji je u tri seta dobio Italijana Samuela Vinsenta Ruđerija, obezbijedio je i 10 novih ATP poena.

"Za mene je ova pobjeda najveći uspjeh u karijeri, zbog čega sam jako ponosan. Želim da iskreno pohvalim organizatore turnira, a moj utisak dijele i sportisti koji su došli iz raznih krajeva svijeta. Bili su oduševljeni kompletnom organizacijom, posebno sa smještajem i hranom. Crna Gora očigledno ima kapacitete za ovakve turnire", rekao je kazao je Cungu.

Direktor za Istočnu Evropu Karisma Hotels & Resorts Nemanja Kostić ističe da je ta grupacija zajedno sa ostalim organizatorima uspjela da Crnu Goru prikaže kao odličnu destinaciju za sportski turizam posebno u predsezoni i postsezoni.

"Turniri i sportske pripreme su sjajna prilika cjelogodišnje operacije, podsticaj mladih ljudi i sporta uopšte. Jako smo zadovoljni odzivom oko 150 takmičara iz regiona i svijeta i naša grupacija će u maju i septembru naredne godine ponovo organizovati ovakvu manifestaciju. Želimo da postanemo lideri u promociji sportskog turizma”, kazao je Kostić.

U dublu su pobjednici bili Huan Pablo Paz iz Argentine i Erik Vanselboin iz Ukrajine, Argentinci Aleho Lorenzo Lingua Lavalen i Mariano Navone, Ukrajinac Marat Deviatiarov i Maks Houkes iz Holandije i Italijani Marćelo Serafini i Samuel Vinsent Ruđeri.

Teniseri su igrali na šljaci u sklopu hotelskog kompleksa Azul Beach Resort Montenegro by Karisma koji raspolaže sa sedam teniskih terena.

Bonus video: